keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Pieniä tuunauksia: Kestomeikkilaput, neuleasusteet ja vyö


Olen koonnut tähän postaukseen viime aikoina tekemiäni pieniä tuunauksia. En kovin montaa kertaa vuodessa meikkaa, mutta käytän silloin tällöin hoitavaa kasvovettä. Tähän asti olen käyttänyt kertakäyttöisiä pumpulisia meikkilappuja, mutta nyt ompelin pienistä tilkuista kestomeikkilappuja ja niille sopivat säilytyspussit kylppärin koukkuihin roikkumaan. Romanttisten pussukoiden materiaali on kirpparilta ostettua valoverhoa. Kiristysnaru on ompelulaatikosta löytynyttä satiininauhaa. Toisessa pussukassa säilytän puhtaita lappuja ja toiseen sujautan käytetyt meikkilaput. Pussukka toimii myös pesupussina. Kiristän vain pussukan suun kiinni ja heitän sen käytettyine lappuineen pesukoneeseen. Näin ei pieniä lappusia tarvitse erikseen kaivella pesukoneen syövereistä. Laput kuivuvat myös pussukassa, joten sen voi kuivattamisen jälkeen vain ripustaa takaisin koukkuun puhtaine meikkilappuineen. Kätevää!
  

Äitini on neulonut minulle kauniita ja lämpimiä säärystimiä lahjaksi. Lilakuvioiset eivät enää muuta koristeita kaipaa, mutta harmaaraidalliset säärystimet tuunasin herttaisilla pitsilapuilla.


Myös lapaset on äitini minulle lahjaksi neulomia. Vaaleat lapaset jätin koristelematta. Ne sopivat sellaisinaan vaikka harmaaraidallisten säärystimien pariksi. Ruskearaidalliset laput koristelin luonnonvalkoisilla pitsilapuilla, jotka ovat äitini virkkaamat joskus vuosikymmeniä sitten.


Meidän nuori it- velho muutti jo omaan kotiin ja jätti minulle kasan vaatteita tuunausta varten. Hänen vanha vyönsä pääsi ensimmäisenä tuunaukseen. Tarvitsin hiukan väljiin ulkoiluhousuihini joustavan vyön, jonka kanssa on helppo ja mukava liikkua. Tällaisenaan vanha vyö on liian paksu ja jäykkä, joten vaihdoin metallilenkkeihin kuviollisen leveän kuminauhan. Vanhan paksun vyön voi myöhemmin hyödyntää vaikka kassinsankana.


5 kommenttia:

  1. Voi miten hienoja tuunauksia ja niin ihania nuo neulomukset! Mukavaa keskiviikko iltaa♥

    VastaaPoista
  2. Kätevät nuo pitsiset säilytys- & pesupussukat. :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...