tiistai 31. maaliskuuta 2020

Pitsipaidasta tuunattu pitsitakki

Tämän mielestäni aika onnistuneen tuunauksen tein jo kauan aikaa sitten ja vaatetta on sen jälkeen jo paljon käytettykin, mutta en ole sitä "mukamas ehtinyt" täällä blogissa esittelemään. 


Tämä vuonna 2015 "Puolen vuoden vaatelöydöt" - postauksessakin esitelty 10 euron Gina Tricot- pitsipaita oli hätäisesti paksun paidan päälle sovitettu virheostos. Luulin nimittäin ostavani pitsitakin, jonka voin heittää vaikka mekon tai topin päälle ja jättää edestä auki. Tarkempi sovitus kotona osoitti, että kyseessä olikin pitsipaita, jossa on napitus takana. Kovin hankala vaate, kun ei sitä saa edes itse napitettua. Lisäksi verkomaisesta mesh- materiaalista rypytetty helmaosa oli aika halvan näköinen samoin kuin hihansuista huolittelemattomat mesh- hihat. 


Muuten tämä vaate oli kuitenkin nättiä pitsiä. Olin aikaisemmin ostanut kirpputorilta jännää keskeneräisen näköistä leikkaamatonta pitsiä kymmenisen metriä sisältävän rullan vain eurolla. Pitsissä on pohjana samainen meshmateriaali. Joten ei muuta kuin tuunaamaan paidasta takkia!
Jätin napit ja nappilistan sellaisenaan koristeeksi tulevan pitsitakin takasaumaan ja leikkasin paidan keskeltä auki. Ompelin pitsiä eteen reunoihin ja hihansuihin.
 


Helmasta pois leikkaamani rypytetyn mesh- liehukkeen korvasin kolmella pienellä siksakilla yhteen ommelulla pitsillä. Kaikista reunapitseistä leikkasin mesh-osiota varovasti pois. Ja niin uusi kevyt pitsitakki on valmis.


Takin kuvauksen lomassa nappasin muutaman kuvan lumettomasta järven jäästä ja talvenkin jälkeen punaisena loistavista koristemarjoista.6 kommenttia:

 1. Tuo tosi kaunis! Ja olet löytänyt mainiosti hyvän kuvauspaikan, jotta vaikeasti kuvattava pitsitakki hyvin näkyy. Kauniita myös nuo jääkuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Kuvauspaikka on omassa mökkirannassa :)

   Poista
 2. Hieno tuunaus! Mukavaa alkanutta huhtikuuta🌷🌞💕

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...