perjantai 11. kesäkuuta 2021

Maalattu ja huovutettu silkkihuivi

Tämän huivin ompelin luonnonvalkoisesta silkkisifongista. Sitä on jäänyt kaappiin pyörimään opiskeluaikaisista projekteista.

Maalasin huivin silkkimaalausväreillä. Sekoitin muutaman erilaisen vihreän sävyn ja sitten vain roiskin värit suojamuovin päälle levitetylle huiville. Huivin kuivuttua vielä silitys värin kiinnittämiseksi ja sitten hellävarainen käsinpesu.

Turkoosin ja vihreänsävyiset lehdet huovutin huiviin nunohuovutustekniikalla. Villa on tavallista värjättyä huovutusvillaa. Lehtien päälle lisäsin vielä yksityiskohtia pitkäkuituisella merinovillalla.

Kauniin kesäiset kuvat huivista otin mökillä järven rannalla. Päivä oli tuulinen, joten kevyen huivin kuvaaminen oli vähän haastavaa.

Huivin reunat huolittelin tiheällä siksakilla. Valitsin vihreän langan jo valmiiksi, valkoinen tekokuituinen ompelulanka kun ei värjäydy lainkaan. Tämä on hyvä muistaa, koska värjätyssä huivissa valkoinen huolittelu ei näytä hyvältä.

Meidän kesämökin läheisyydessä on ihastuttava voikukkaniitty. Tänä vuonna muistin ensimmäistä kertaa sen myös ikuistaa kuviksi.4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...