keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Harmaan sävyjä - Vanhoja hiili- ja mustetöitä

Olen ehtinyt viimeisen vuoden aikana tekemään paljon sellaista mitä ei normaalisti ehdi edes ajattelemaan. Tämäkin aikaa vievä homma on ollut työlistalla vuosia. Otin nimittäin esille kaikki vanhat säästetyt piirustus- ja maalaustyöni ottaakseni niistä siedettävän hyvät valokuvat. Monet näistä vanhoista töistä on isokokoisia ja siksi niitä on säilytetty rullalla. Rullalle väännetyt työt tietenkin kärsivät aikaa myöten ja tilaakin ne vievät turhan paljon.

Näistä valokuvista minun on tarkoitus tehdä valokuvakirja itselleni muistoksi. Alkuperäiset työt revin sopivan kokoisiksi palasiksi sitoakseni niistä uusia Art Journal- kirjoja. Vanhoista töistä tulee siis taustakuvia uusille töille. Tavallaan siis tuhoan ne tehdäkseni niistä jotain uutta. Seassa on toki niin huonojakin töitä etten viitsi niitä edes kuvata, vaan silppuan suoraan sivuiksi uuteen käyttöön. Nämä kirjat vievät vähemmän tilaakin ;) Esittelen näitä töistä tehdyt uudet Art journal- kirjatkin siiten täällä.

Se tuli taas todettua, että valokuvaaminen on yllättävän raskasta työtä. Niskat menivät taas jumiin oikein kunnolla.

Tässä nyt ensimmäinen satsi uusiokäyttöön meneviä töitä:

Losing my limbs, 1997. Asetelma hiilellä.

 Naisen profiili, 1992. Elävän mallin piirustus hiilellä ja musteella.

Tehdas, 1993. Maisemapiirustus hiilellä.

 Lukija, 1993. Elävän mallin piirustus hiilellä ja musteella.


Ajattelija, 1992. Elävän mallin piirustus hiilellä.

Ateljeen valo. Hiilipiirustus, 1992.

Ateljeen valo 2. Hiilipiirustus, 1992.

Ateljeen valo 3. Hiilipiirustus, 1992.

Temppeli. Hiilipiirustus. 

Monoliitti. Hiilipiirustus.


 Näitä vanhoja töitä laittelen tänne lisää vielä myöhemmin. 


4 kommenttia:

 1. Miten raaskit silputa nämä.. 😲 Niin hienoja töitä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Raisa :) tätä on moni muukin ihmetellyt, mutta eipä niillä paljon kaäyttöä ole repeilleenä ja täynnä ryppyjä. Huono kunto ei valokuvissa ihan näy kun olen niitä käsitellyt ja rajannut repeilleet reunat pois kuvasta. Säilyyhän minulla nämä valokuvat, näppärämpi säilyttää sillä tavoin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin. Upeita töitä! Ymmärrän silppuamisen. Itse Löysin noin 30 vuotta sitten tekemäni grafiikanvedokset. Huh, huh. Kaikkea ei voi säästää ja ne olin sitten kuitenkin säästänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja! Kiva kun löysit tänne ja nyt samalla minäkin löysin sinun blogisi :) Anteeksi että vastaaminen kesti, mutta olen tässä välillä mökkeillyt. Kun ikää kertyy niin on tosiaan pystyttävä jostain luopumaankin. Kamera on tässä kätevä, kun muistot voi kuitenkin tallentaa vähän tilaa vievään muotoon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...