perjantai 1. toukokuuta 2020

Paitoja Nokian neulomon neuloksesta

Muutama vuosi sitten Nokian neulomo valmisti neuloksensa ja ompeli vaatteensa nimensä mukaisesti Nokialla Nansolta ostamassaan tekstiilitehtaassa. Nokian neulomonkin taru siinä kiinteistössä jäi lyhyeksi, mutta onneksi Neulomo- vaatemerkki siirtyi kuitenkin kangasalalaisen TamSilkin omistukseen. Ennen konkurssiaan Nokian neulomo myi laadukkaita kotimaisia neuloksiaan kokeiluluontoisesti myös ulos. Silloin tartuin tilaisuuteen ja tilasin itselleni pätkän viskoosineulosta, joka vasta nyt pääsi ommeltavaksi. Neulos riitti juuri ja juuri kahteen paitaan.
 

Toiseen paitaan tuli vajaamittaiset hihat ja v-pääntie. Kaava on sama kuin aiemmin tässä linkissä esittelemäni trikoomekon yläosa. Pääntie on huoliteltu reilulla alavaralla.


Toisen paidan leikkasin luottokaavallani. Tätä T-paidan kaavaa olen käyttänyt jatkettuna myös maximekkojen kaavana. Tykkään kovasti tämän neuloksen maalisudin vetäisyiltä näyttävistä kuvioista.


Ulkokuvauksissa käytän usein helmillä koristelemaani metallihenkaria.


Nämä paidat sopivat hyvin myös kotivapun viettoon. Paidan seuraksi on puettu "Puolen vuoden vaate- ja asustelöydöissä" esittelemäni monikäyttöiset kääntöfarkut nyt perussininen puoli päällä päin.


Jalassa on Laura Vitan kauniit luottosaapikkaat. Nämä ovat todella hyvät jalassa ja sopivat kirjavan monivärisen kuviointinsa vuoksi monien vaatteiden seuraksi.


Hyvää vappua!


4 kommenttia:

 1. Jännä paita ja kauniit kengät! Tykkään varsinkin tuosta ekasta versiosta, joka on ylläsikin. Siinä on ikäänkuin lyhyt paita tai musta bolero leveine "hapsuineen" toisen paidan päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Hyvä huomio, en ole itse hoksannutkaan tuota :)

   Poista
 2. Kivat paidat! :) Hauskaa vappuviikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...