keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Kesän näyttävimmät vihreäkuvioiset mekot: Riikinkukko ja peikonlehti


Nämä kauniit vihreän sävyissä juhlivat mekkokankaat hankin Kangaspuoti Tylliritarista jo viime kesänä, mutta en ehtinyt mekkoja ompelemaan kuin vasta täksi kesäksi. Tämän kesän ehdottomia suosikkeja nämä näyttävät mekot nyt ovatkin. Komeat kuosit nousivat suosioon valmisvaatteissakin jo viime kesänä. Tänä kesänä ne ovat entistäkin suositumpia, eikä vähiten jatkuvasti koronatilanteen vuoksi esillä olevan hallituksen naisviisikkomme vuoksi, he kun eivät värejä, kuoseja ja näyttäviä mekkoja kaihda.Riikinkukkokuosisen mekon kaavan tein yhdistämällä kahta eri vanhaa mekkokaavaa. Komeat
perhoshihat toimivat hyvin pitkän helman kanssa. Tässä mekossa on hiukan 70-luvun henkeä. Empireleikkaus on rintojen alla. En ole erityisesti ylhäälle asettuvan vyötärön ystävä, sillä se saa usein vaatteen näyttämään äitiysvaatteelta. Perhoshihojen ja pitkän helman kanssa tämä leikkaus luo kuitenkin melko kapean siluetin. Kysehän on aina kokonaisuudesta.Näyttävä kuosi ei paljoa vaatteen mallilta kaipaa. Tämän mekon kaava on muokattu T-paidan kaavasta leventämällä ja pidentämällä helmaa.


Molemmissa mekoissa on reilun suuri ja alavaralla huoliteltu pääntie. Muistakaahan aina alavaraan kiinnittää tukikangas, niin vaatteen ryhti säilyy pitkään!


Puin molempien mekkojen seuraksi vanhat mutta äärimmäisen mukavat Tamariksen vihreät nahkasandaalit. Ostin nämä sandaalit reilut kymmenen vuotta sitten erään kenkäkaupan loppuunmyynnistä.


Vanha emalinen korusetti, korvakotut ja kaulakoru, käy kummankin mekon seuraksi.


Siipan parikymmentä vuotta sitten lahjaksi ostama sydänkorusetti sopii sävyjensä puolesta paremmin riikinkukkomekkoon.


8 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...