keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Pieniä tuunauksia: Saunatyynyt, keittiöpyyhkeet, kietaisupaita ja maksihame

Vanha saunasetti, kaksi harmaakuviollista saunatyynyä ja kaksi pitkää laudeliinaa, pääsivät tuunauksen alle. Saunatyynyt päällystin pesukoneessa huovutetulla villaneuloksella, jossa oli virheraitoja pinnassa. Huovuttamalla virheraidat eivät näy enää ja neuloksesta tulee tuunaukseen varsin käyttökelpoista materiaalia. Ensimmäisessä kuvassa toinen tyyny on vielä tuunaamatta. Jos huopapinta toimii saunassa hyvin, teen huovuttamalla ihan alusta asti uuden saunatyynyn ja myös laudeliinoja. Nämä puuvillasta valmistetut saunasetit kun pinttyvät käytössä kovin nopeasti.Saunasettiin kuuluvat täysin käyttämättä jääneet kaksi pitkää laudeliinaa tuunasin neljäksi keittiöpyyhkeeksi yhdessä parin vanhan pellavapyyhkeen kanssa. Pellavapyyhkeitä kun kukaan meillä ei osannut sellaisenaan käyttää. Keittiöpyyhkeitä sensijaan aina tarvitaan.


Vanha Finnwearin jerseyjakku on laadukas, mutta kovin jäykän ja virallisen tuntuinen. 


Sovittelin sitä tovin peilin edessä ja totesin sen istuvan paremmin paidaksi kietaistuna. Tämä oli helppo tuunaus, lisäsin vain kietaisunauhat leveästä satiininauhasta, joka löytyi ompelulaatikosta. Paidaksi muokattuna tällä vaatteella on nyt enemmän käyttöä.Blogini alkuaikoina ompelin Nanson neuloksesta maksimekon, jonka silloin esittelin tässä linkissä. Nyt paljon käytetyn mekon elinkaari tuli täyteen, mutta vielä jokseenkin kelvollisesta helmaosasta tuunasin itselleni vielä mustavalkoisen maksihameen. Tästä hameesta tulikin sitten niin kiva hulmuhelma, että käytin hametta kaavana toisellekkin hameelle, jonka esittelen sitten myöhemmin, kun saan sen ommeltua valmiiksi.
 

Äitienpäivä sujui mukavasti perheen kesken kotioloissa.


Tänä keväänä on saanut rauhassa seurata kevään merkkejä ja siitä puuhasta olenkin kovasti nauttinut.Myös muutama melko hurja takatalvi tuli toukokuussa nähtyä keskellä kauneinta kevättä.4 kommenttia:

  1. Voi miten hienot tuunaukset! Ihana tuo hame, minä tykkään pitää hameita, varsinkin kesäjuhlissa:) Mukava oli kevään tuloa seurata ja oli tosiaan hurja kun takatalvi tulla tupsahti pariinkin kertaan. Siinä oli varmasti luonto ja eläimetkin ihmeissään, vaan onneksi ei tainnut noista kylmistä/lumijaksoista pahempaa haittaa olla, kun ainakin pihoilla näyttää kasvit/kukat kasvavan:) Aurinkoista ja ihanaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Samaa mietin minäkin kun juuri kasvuun päässeet kasvit peittyivät lumeen, mutta onneksi se lumi suli nopeasti pois. Taitavat kasvit olla aika sitkeää sorttia kuitenkin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...