torstai 23. heinäkuuta 2020

Puolen vuoden asustelöydöt


Kulunut alkuvuosi on ollut koronan vuoksi tietenkin poikkeava, myös shoppailumielessä. Vaatteita myyvillä liikkeillä on mennyt todella huonosti ja moni putiikki on pitänyt ovensa kokonaan suljettuina, asiakkaita kun ei ole kertakaikkiaan ollut liikkeellä juuri lainkaan. Odotetusti kauppa on siirtynyt verkkoon. Siinäkin jarruna on ollut monessa maassa massiiviset muutokset postin kulussa. Yllättäen verkossa on vaatteiden sijaan käyneet kaupaksi erityisesti asusteet. Tämä on toki siinä mielessä ymmärrettävää, että esim. laukun tai vyön ostaminen on sovittamatta helpompaa.


Sattumalta omatkin ostokseni alkuvuodelta ovat pelkästään asusteita. Se on todellakin sattumaa, sillä nämä hankinnat on tehty ennen koronasulkuja tammi-helmikuussa. Alkuvuoden Helsingin kulttuuri- ja taidereissulla vietin muutaman tunnin itsekseni Kampin ostoskeskuksessa, kun siipalla oli muuta menoa. Siellä oli meneillään vielä joulunjälkeiset alennusmyynnin viimeiset rippeet. Indiskasta ostin jo kertaalleen blogissa tuunauksen yhteydessä esiintyneen kirjekuorilaukun 70% alesta vain 7.50 eurolla. Samasta tangosta löytyi helmikoristeinen kirjailtu vyö solmittavilla nyöreillä 15 eurolla.


Kampin ostoskeskuksessa oli meneillään myös K-kengän loppuunmyynnit. Sieltä tarttui mukaan laadukkaita käyttökenkiä. Kotimaiset lumihiutalebrodeerauksella koristellut Sievin ulkoilukengät maksoivat vain 40 euroa.


Samasta loppuunmyynnistä ostin myös trendikkäät ja mukavat Skechersin vapaa-ajankengät 50 eurolla. Kreivin aikaan nämä tulikin hankittua, kun edellisistä vastaavista kengistä hajosi pohjat heti huhtikuussa ja ne menivät roskiin.


Koriin eksyi vielä ruskeat reikäkuvioidut balleriinat. Viimeinen pari maksoi enää vain 10 euroa. Hyvä ostos tämäkin, paljon on näitä tullut näitä kesällä käytettyä. Nämä kun sopivat moneen asuun.


Sokerina pohjalla Minna Parikat, jotka tilasin verkkokaupasta jo tammikuun alussa. Tilaan verkkokaupasta harvoin mitään, koska tuotetta ei voi sovittaa ja inhoan palautusrumbaa. Poikkeuksen muodostavat kaupat, joiden tuotteet laadun ja koon sopivuuden puolesta tunnen, kuten Parikan verkkokauppa. Nyt koronan myötä Minna Parikka lopettaakin lippulaivamyymälänsä Helsingissä kokonaan, sillä vekkokauppa on kasvanut valtavasti. Päätös on ymmärrettävä, sillä fyysinen myymälä toki tuottaa paljon kuluja.

Nämä maailman kauneimpina pitämäni Pollyt olen luvannut itselleni jo vuosia sitten. Kyseessä on Minna Parikan klassikkomalli, joka juhlavuoden kunniaksi palasi mallistoon. Jostain syystä nämä jäi minulta aikoinaan hankkimatta ja ne poistuivat mallistosta. Vuosia yritin löytää näitä käytettynä, mutta en onnistunut siinä. Kauniista klassikoista jouduinkin nyt uutena pulittamaan sievoisen summan 399 euroa. Mutta täydellisethän nämä ovat ja niiden hypistelykin tekee niin onnelliseksi :)


Yhteensä alkuvuoden ostoksiin tuli hassattua 521.5 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...