sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Syksyisiä hameita, huiveja ja fantasiapäähineitä

Syksyllä valokuvaaminen on antoisaa. Värit ja matalalla loimottava aurinko saa aikaan kauniita valo- ja väriefektejä sekä syviä näyttäviä varjoja. Joskus syksyn aurinkoiset päivät ovat vain niin kortilla, että niitä joutuu vähän kyttäämään. Nämäkin vaatteet odottivat henkarilla valmiina jokusia viikkoja sopivaa päivää odottaessa. Kuvauksien lomassa sitaisin vielä erilaisia fantasiapäähineitä syksyn lehdistä ja marjoista Alman kutreja koristamaan.

Suurta pellavahuivia koristaa erivärisistä pellavatilkuista leikatut lehdet. Pellavakankaat olen värjännyt itse.Huivin voi kietoa kaulaan tai käyttää päälleheitettävänä halattina. Helppo ja näyttävä vaate!

Kaitalehameen malli on tuttu 70-luvun hippimuodista. Nilkkapituisen hameen ompelin ruiskumaalaamistani puuvillakankaista. Kuvioiden sabluunoina käytin erilaisia kasveja.Toisen suuren syksyisen huivin tein märkähuovutustekniikalla. Tässäkin huivissa on lehtikuvioita. Tämä palaa vielä tulevaisuudessa kuvattavaksi jonkin fantasia-asun osana.


Luonnonvärinen pellavainen kietaisupusero on vanhaa tuotantoa ja ennenkin blogissa esillä ollut. Äitini virkkaamat pitsilaput sopivat hienosti pellavaan. Tällä kertaa vanhaan pellavaiseen yläosaan yhdistin uuden hameen, joka on myös hippityylinen kaitalehame. Sen ompelin erilaisista kuviollisista puuvillakankaista.


 

Tässä vielä yksi vanha pellavainen kietaisupusero vuosien takaa. Pihlajanlehtien varjot muodostavat hienon kuvion vaatteeseen.

Kankaiden ruiskumaalaukseen ohjeet löytyvät tästä linkistä. Kankaiden käsinvärjäykseen ohjeet löytyvät tästä linkistä. Kankaiden konevärjäykseen ohjeet löytyvät tästä linkistä. 
 

9 kommenttia:

 1. Monta mulle sopivaa juttua löytyi tästä postauksesta. Ihania päähineitä <3

  VastaaPoista
 2. Hauskan värikästä. Noita vaatteita on varmaan ollut ihan hauska tehdäkin; esim. sommitella lehtiä huiveihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Yritän nykyään tehdä sellaisia juttuja, joiden tekeminen on hauskaa :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Syksy on upeaa aikaa kuvauksille!

  VastaaPoista
 4. Taidokkaasti mallinukke asuineen sommiteltu luontoon.
  Iloa ja hauskuutta löytynyt🤗

  VastaaPoista
 5. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka"

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...