lauantai 11. lokakuuta 2014

Hienohelma Henrietta

Rokokootyylinen hienohelma Henrietta on toteutettu lähes täydellisesti kierrätysmateriaaleista. Kenties siksi se on oma suosikkini. Henrietan vaatetuksessa ainoastaan olkihattu on uusi. Pilkullinen hennonsininen tylli on peräisin omasta juhlapaidastani. Lila-sininen kukkasifonki on kotoisin vanhasta yöpaidasta. Alusvaatteet ja vartalo on tehty vanhasta lakanasta. Silkkinauha on oma lapsuuden lettinauhani. Hihansuissa ja alushameen helmaan olen käyttänyt sifonkihuivini jämät.

This rococo style decorative doll called Fancy Henrietta is made almost entirely of reused materials. Only the straw hat is new. The dress is made of old shirt, nightgown and chiffon scarf. Rococo style white hair is made of  nylon rope. 


Ihanat valkoiset rokokookutrit on tehty puretusta nailonköydenpätkästä. Pääntie ja puvun etumus on somistettu ompelukorista löytyneellä jämäpitsillä ja muutama sininen paljetti kruunaa kokonaisuuden.


Yle Teemalta tuli juuri kolmeosainen sarja "Rokokoon aika", jonka tietysti katsoin. Nuorena tyttönä pidin rokokoon ajan tyylistä ja erityisesti luin Versaillesin hovin elämästä kertovia kirjoja. Tarkoitus on vielä joskus käydä tutustumassa Versaillesin palatsiin. Huikentelevainen ja dekadenssi rokokoo jätti jälkeensä myös monia positiivisia ajatuksia. Ihmisen oikeus onnellisuuden tavoitteluun tunnustettiin silloin ensimmäistä kertaa. Onnellinen lapsuus ja leikki tulivat lasten oikeuksiksi rokokoon aikana, ja taiteilijat kuvasivat leikkiviä lapsia maalauksissa ja kirjallisuudessa ensimmäistä kertaa.  

2 kommenttia:

  1. Oi joi, mikä kaunotar, hänellä onkin tutunnäköinen tuo kukallinen sifonkikangas, sitä on siinä minunkin nukessa :) Itsekin tykkään katsella noita historiallisia sarjoja juurikin pukuhistorian näkökulmasta. Tuo Teeman sarja meni minulta kyllä ohi, mutta kesällä katselin Valkoinen kuningatar -sarjan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Krista. Se Rokokoon aika tulee varmaan heti uusintana, niinkuin teemalla on tapana. Valkoinen kuningatar oli hyvä sarja, toivottavasti jatkoa vielä tulee.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...