torstai 9. lokakuuta 2014

Piika puolukassa

Tämän puolukoita poimivan piikatytön tein aikoinaan nyt jo edesmenneelle mummulleni lahjaksi. Tämä koristenukke on nykyisin äidilläni, joka antoi sen minulle korjattavaksi. Nuken hame oli kauhtunut, joten tein piikatytölle uuden hameen ja essun parista raidallisesta kangasnäyttetilkusta. Muut vaatteet ovat alkuperäisiä.

This maid who picks lingonberries I made many years ago as a gift for my grandmother. After she passed away my mother got this maid doll and gave it to me for repairing. I made a new striped skirt and an new apron for the doll. My mother made the pretty white lace collar. Vest is made of felt. 


Äiti on meidän perheen neuloja ja virkaaja. Piikatytön hiukset ovat äitini neulelanganjämiä. Hän on virkannut nukelle kauniin pitsikauluksen. "Pirtanauhan" hiuksiin ja koristeraidat paidan hihoihin olen myös tehnyt neulelanganjämistä ompelukoneella siksakin avulla. Liivi on askarteluhuopaa. Koristenauhat essuun löytyivät ompelulaatikosta.


Sillävälin kun herrasväki on metsäretkellä, piika käyttää ajan hyödyllisesti keräämällä puolukoita talven varalle. Korin täytyttyä pieni lepohetki mättäällä istuen on paikallaan ennen kotimatkaa.2 kommenttia:

  1. Kaunis piika ja edellisen tekstin herrasväki hurmaava. Kertakaikkiaan ihania nukkeja. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Se oli ihan kiva harrastus...Ehkä jotain uuttakin nukkea voisi jossain välissä tehdä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...