keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Taiteilijaelämää

Tämä pikku taiteilija on saanut hiukan vaikutteita "comedie del arte"- teatterin harlekiinihahmosta. Harlekiini oli myös suosittu rokokooajan Venetsiassa, jossa juhlittiin naamiaisia peräti 227 päivää vuodessa. Harlekiiniin viitaa taiteilijanuken väljä valkoinen paita isoine pehmustettuine nappeineen ja kaulahörhelöineen, väljät ruutuhousut ja sulkahattu.

This "comedie del arte" style little painter is mostly made of reused materials. Red hair is saved from a broken old doll. Checkered trousers are made of used winter scarf and bowtie of an old shirt. Stuffed bodie is made of old pillow and sheet. More information and different kind of decorative dolls in thisthis and this post. Nuken valmistamiseen on käytetty kierrätysmateriaaleja. Pehmeä vartalo on tehty lakanasta ja täytetty tyynyntäytteellä. Punaiset hiukset on rikkinäiseltä nukelta uuteen käyttöön otettu. Kenkien punaiset vahakukat on tehty pula-aikana sotien jälkeen. Niitä löytyi pieni laatikollinen mummulan vintiltä. Taiteilijanuken vaatteet ovat omista käytetyistä vaatteistani tehty. Housut on tehty talvihuivista ja sininen kaularusetti juhlapaidasta. Äitini on virkannut näyttävän pitsikauluksen.

Muihin tekemiini koristenukkeihin voi tutustua näissä postauksissa: ""Herrasväki metsäretkellä" , "Piika puolukassa" ja  "Hienohelma Henrietta". Näistä postauksista löytyy myös lisää ideoita nukkejen valmistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...