lauantai 26. joulukuuta 2015

Kukkia, valoja ja enkeleitä


Keittiössämme on ollut harmittavan vähän kaappitilaa, olen kaivannut etenkin kivoja kaappeja laseille ja paremmille astioille. Saimme vihdoinkin aikaiseksi asennuttaa yläkaapit sivutason ylle, joka jostain syystä on edelliseltä omistajalta jäänyt tekemättä. Valitsimme reilusti pyökinvärisistä alakaapeista poikkeavat kaapit, vaaleanharmailla ovilla ja harmaalla lasilla. Täysin samanlaisia kaappeja kun ei enää ole tarjolla, joten mielestäni on sitten parempi ottaa täysin erilaiset. Melkein samanlainen kun tuppaa usein näyttämään vahingolta... Harmaat kaapit kuitenkin sopivat harmaisiin tasoihin. Tämän nurkkauksen tilanne oli harmittavan keskeneräinen ylioppilasjuhlien aikaan viime kesänä, mutta parempi myöhään...

Nurkan sudenkorentovalopuun tuunaukseen voi tutustua tässä linkissä.

Myös uusi kaappi kaipasi joulun kunniaksi hiukan koristevaloja. Emme halunneet asentaa kaappeihin valoja, koska niillä on niin vähän käyttöä, mutta lyhytaikaiseen valaisuun ovat näppäriä pattereilla ja ajastimella toimivat valosarjat. Kokeilin paria eri vaihtoehtoa. Mariskooliin aseteltu valosarja valaisee koko hyllyn todella kirkkaasti. Toisen kaapin hyllyille ketjuna asetellut valot ovat taas huomaamattomampia.Edellisjoulun pöytäliinan tonttujen parrat värjäytyivät harmillisesti vaaleanpunaisiksi, joten ompelin tätä joulua varten Eurokankaan enkelikiiltokuvakankaasta uuden liinan. Lautasten alla kulkee ompelemani kultaköynnöskaitaliinat.  Enkelipöytäliinalle tuli hinnaksi 32 euroa ja kaitaliinoille yhteensä 5 euroa. Palapelimäinen alkupala-astiasto on saksalaista tuotantoa 15 vuoden takaa. Käsintehdyt metalliset kynttilänjalat on ostettu työttömien yhhdistyksen joulumyyntipöydästä.


Tein tänäkin jouluna saamistani kukkasista pika-asetelman koriin tämän viime joulun ohjeen mukaisesti.


Ei liene yllätys, että meidän sukulaiset ja ystävät saivat tänä vuonna lahjaksi paljon grafiikkaa. Yhden "Puisto" -vedoksen  sain kehystettyä myös omalle keittiön seinälle.

6 kommenttia:

 1. Näyttää oikein viihtyisältä:) Tulee lapsuuden kiiltokuvat mieleen tuosta liinasta. Tänä joulunaikana olen myöskin iloinnut useista jouluvaloista. On minulla nytkin pöydällä ihan perinteinen kynttilä palamassa, mutta tuollaiset valosarjat on niin käteviä asetella haluamallaan tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minullakin oli lapsena keräilyvihkossani juuri tuollaisia enkelikiiltokuvia :)

   Poista
 2. Kaunista. Kiva, nostalginen tuo liinan kangas.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Minäkin pidän liinan nostalgisuudesta :)

   Poista
 3. Kaunista joulun tunnelmaa! Minusta erilainen yläkaappi tuo kivaa kontrastia, näyttää sopivalta tuohon tilaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...