lauantai 19. marraskuuta 2016

DIY haaste 2016


Villa Nanna- blogi haastoi minut mukaan DIY- haasteeseen jo syyskuun puolella. Kiitokset mielenkiintoisesta haasteesta :) Kiireisen syksyn jälkeen nyt on hyvä aika laittaa haaste eteenpäin vielä ennen vuoden loppumista. Mitä tehdä, kun tilkustakin jää vielä tilkku? Roskiinhan ne yleensä menevät. Nyt haasteen mukaisesti kaivelin vielä tilkkuroskiksestakin jämät ja tein niistä pieniä ja sieviä asusteita. Villakankainen vintagetyylinen laukku syntyi villakangashameen jämäpalasta. Laukun kukikas vuori syntyi roskiin menevistä vuorikangaspaloista. Vihertävä vetoketju löytyi ompelutarvikelaatikosta. Se oli liian pitkä, mutta saksilla siitä ongelmasta selvittiin.


Laukun koristekukka on joskus otettu talteen vanhasta takista. Se sopii sävymaailmaltaan hyvin laukkuun.


Laukun tilkuista syntyi toinen kukka, johon ompelin rintaneulapohjan. Sopii vaikka samasta kankaasta tehdyn hameen kanssa käytettäväksi.


Loput villakankaanjämät yhdistin  pellavakankastilkkuihin ja nauhanpätkään, roskiksesta nämäkin tarvikkeet on kaivettu. Näin syntyi vielä kolmas variaatio samaan tyyliin.


Ruskeansävyisestä villakangastilkusta syntyi rusetti rintaneulapohjalla. Roskiin menossa olevasta rikkinäisestä korusta otin talteen tekotimantit, jotka kiinnitin rusettiin.


Tein vuosia sitten käytetyistä kravateista hameen, joka on vielä vielä kuvaamatta ja esittelemättä täällä blogissa. Kravatinjämistä tein tämän näyttävän asusteen. Kukan keskustana on vanhasta vaatteesta talteen otettu metallinappi.


Viime talvena esittelemäni Talvinen paita, myssy ja hame- postauksen yhteydessä tein myös verhokangastilkuista koristeita. Vielä löysin roskiksesta pienen palan samaa verhokangasta, josta syntyi tämä rusettiasuste. Sen koristelin rikkinäisestä korvakorusta talteen ottetulla osalla. Tämä koriste tekee yksinkertaisesta ja helppotekoisesta asusteesta näyttävän.

Haastan mukaan DIY- haasteeseen kierrättämään ja tuunaamaan vanhaa, tai käyttämään askartelutarvikkeiden, kankaiden tai lankojen jämiä kolme suosikkiblogiani: Metsäntyttö, Villa Pipo ja Jatan tapaan. Mikäli bloggaajat nyt suinkaan joulukiireiltään ehtivät. Ideahan voi liittyä vaikka jouluun: paketointiin, koristeisiin, joulukortteihin, pakettikortteihin tai joululahjoihin. Pääasia on, että idea on tekijälleen mieluinen ja inpiroiva.

Villa Nannan alkuperäiseen haasteeseen ja upeisiin ideoihin pääsee tutustumaan tästä linkistä. 

14 kommenttia:

 1. Vau, upeita olet tehnyt. Itsekkin sain näistä ideoita omiin hommiin.

  VastaaPoista
 2. Vaikka mitä hienoa olet tehnyt! Laukku ja kaikki nuo kauniit kukkaset, joista tuo viimeinen on suorastaan juhlava! Ja mitäs tuolla lopussa olikaan... pitää minunkin perehtyä asiaan ja kaivella tilkkulaatikoita. Toivottavasti joku sopiva idea ilmaantuu, sillä juuri tämäntyyppiset jutut on kyllä mieluisampia tehtäviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Tervetuloa haasteeseen mukaan, mikäli muilta kiireiltäsi ehdit :)

   Poista
 3. Hienoja kierrätyksiä! Monesti ne ihan pienimmät tilkut jää joko pyörimään tilkkulaatikkoon tai sitten lentää roskiin :(. Onneksi meillä ottavat lasten koululle mielellään myös pienempiä tilkkuja vastaan. Olen itse aika huono niitä nimittäin käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Koulut ovatkin hyvä paikka lahjoittaa tarvikkeita, joita ei itse tarvitse :)

   Poista
 4. Ompas hyvän näköinen villakangas ja messevät asusteet. Hienoja kierrätyksiä minustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Minäkin pidän villakankaasta, vihreätä tietenkin ;)

   Poista
 5. Olet kyllä upeat asustemateriaalit löytänyt roskiksesta, itse koen, että olen juuri tässä tyylilajissa huono keksimään yhtään mitään ;).Näistä mun ehdoton suosikki on tuo kravattien jämistä tehty ruusuke, vaikka kaikki ovat tosi hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minäkin tykkään kravattiruusukkeesta, siitä tuli yllättävän näyttävä :) En itsekkään ole tässä lajissa mienkään järisyttävän innovatiivinen, mutta tämä haaste antoi vetoapua ;)

   Poista
 6. Ihan ensiksi, pahoittelut kun kommentin jättäminen kesti näin pitkään. Nimittäin luettuani postauksesi(jo monta päivää sitten) sain sillä samalla sekunnilla idean, mitä aion toteuttaa ja lähdin siitä sitten koluamaan kaappeja ja nikkaroimaan:D Siinä tuoksinnassa unohdin sitten tyystin kommentoinnit.. Suuret kiitokset siis haasteesta, oli todellakin ihana yllätys!<3 Olen muutamia kuvia jo Instagramin puolelle laittaniut projektin edistymisestä, ja myöhemmin sitten koostepostauksen blogiin.
  Upeita asusteita olet loihtinut roskiskesta kaivetuista materiaaleista ja hienoja tuunaus ja kierrätysideoita! Mun lemppari on ehdottomasti tuo villakangaslaukku ja koristekukka<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa mittään, olen nimittäin ollut poissa reissun päällä ja pitänyt hiukan "somelomaa" :D Kiva että tartuit haasteeseen näin joulukiireiden alla, seuraan innolla projektiasi :)

   Poista
 7. Heissan! Nyt on saatu yksi mekko aikaiseksi, vaikka itse juttu jäikin vähän vajaaksi kuvien osalta. Tässä minun juttuni: http://vaatekomerolla.blogspot.fi/2017/01/yhdistelmamekko.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osallistuit! Kävinkin ja katsomassa ja hyvältä näyttää mekkosi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...