perjantai 7. heinäkuuta 2017

Pientä tuunausta ja sisustusta


Viime vuosina meillä on tehty isohkoja remontteja. Remontit laittavat koko arkielämän sekaisin, joten niistä saa nopeasti tarpeekseen. Ison remontin jälkeen onkin ollut kiva tehtä pieniä ja helppoja uudistuksia ja sisustuksen viimeistelyä.


Me olemme jo tottuneet näkemään taidetta kaduilla sähkökaapeissa, roskiksissa ja julkisissa vessoissa. Miksipä ei siis voisi perustaa omaankin vessaan pientä taidenäyttelyä? Kehystin pieniä piirustuksia, maalauksia ja grafiikkaa vuosien varrelta valkoisiin kehyksiin ja sommittelin ne WC:n seinälaatoituksen yläpuolelle vapaamuotoiseksi ryhmäksi.


Kodinhoitohuoneen ja saunaosaston remontin jälkeen pienetkin viat uusitussa ympäristössä "sattuvat silmiin". Kolhiintuneen lämminvesivaraajan pienet kauneusvirheet peitin Ikeasta hankituilla korentotarroilla. Sommitelman määräsi kolhujen sijainti, mutta aika hauskasti korennot nyt kodinhoitohuoneessa lentelevät.  


Samassa remontissa saunamme sai uuden tumman ilmeen. Lauteiden vahaamisesta ylijääneellä aineella käsittelin myös kylpyhuoneen puujakkaran ja vanhan saunan penkin. Sävy on nimeltään turve.


Myös vaaleat vanhat ja pinttyneet löylykiulut saivat turpeen sävyisen vahan pintaansa. Ostin saunaan kyllä uuden modernin löylysetin, mutta näihin vanhoihin kiuluihin voi laittaa vaikka kukkia.


Koska uusien lauteiden mukana tuli myös uusi tummansävyinen saunapenkki, vanha mutta uudistettu penkki sai jäädä terassille lisäpenkiksi. Uuden valokatoksen ansiosta hedelmäpehmusteetkin pysyvät nyt terassilla kuivina.


Varastoa siivotessani löysin muutamia palmun kukintoja, jotka ovat kulkeutuneet Kanarian saarilta meille joskus kymmeniä vuosia sitten. Ne ovat olleet koristeena milloin missäkin. Nyt käytin punaisen spraymaalin jämät näiden harmaantuneiden kukintojen värjäämiseen vähän iloisemman sävyisiksi. Tällä kertaa punaiseksi maalatut kukinnot löysivät paikkansa ulkoportaiden kukkaruukuista. Tänä vuonna portaiden kukka-asetelmat ovatkin todella värikkäitä. Kylmän alkukesän ja jatkuvan hallan vuoksi kukat olivat jääneet myymättä lähistön K-Raudassa. Ne olivat siellä jo kukkineet ja jääneet vaille hoitoa, joten ne myytiin pilkkahintaan pois. Ostin ne siis ilman kukan kukkaa, joten väreistä ei ollut mitään tietoa. Hyvällä hoidollä nämä lähes ilmaiset ostokset ovat nyt täydessä kukassa ja nuppujakin on valtavasti. Väriyhdistelmä on vain melko mielenkiintoinen :D

2 kommenttia:

  1. Mainioita ideoita! Tuli asiaa Ikeaan tai johonkin toiseen tarrakauppaan. Paikattavaa meillä löytyy ja ihan muutenkin vois kotia koristella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta! Tarroilla on tosiaan helppo tehdä pientä paikkausta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...