keskiviikko 23. elokuuta 2017

Finlayson Art Area


Kansainvälinen kuvataidetapahtuma Finlayson Art Area Tampereen keskustassa jäi jostain syystä viime kesänä väliin, vaikka sijainti on mitä helpoin ja mainioin. Nyt toista kertaa järjestettävään tapahtumaan oli siis pakko päästä. Tapahtuma-alueen sitoo yhteen vaihtelevin kuvioin tehty katumaalaus, yläkuvassa kuosi "Aalto". 
 

Vooninkisalissa suurikokoisia maalauksiaan esittelivät Nanna Susi ja Canal Cheong-Jagerroos. Odotin etukäteen paljon Suden maalauksilta, mutta loppupeleissä Cheong-Jagerroosin ilmavat ja hiukan graafisemmat teokset veivät voiton. Ja olihan niissä käytetty hiukan tekstiiliäkin...


Miina Äkkijyrkän taidegrafiikkaa ja veistoksia oli esillä Galleria Himmelblaussa sekä Janne Laineen ja Outi Heiskasen taidegrafiikaa grafiikanpaja Himmelblaussa. Pidän kovasti jo grafiikanharrastuksenikin puolesta Laineen ja Heiskasen yhteistyönä tekemästä grafiikasta, jossa yhdistellään eri tekniikoita. Grafiikanpaja on mielenkiintoinen ympäristö näyttelylle, kun samalla näkee taidepainajat työssään.


Hieno ympäristö näyttelylle on myös entinen Megazonen tila mediatunnelissa. Taiteilijaryhmä ROP:n (Tuomo Rosenlund ja Pekko Orava) kolmiulotteiset veistokset ja maalaukset loivat tilan kanssa yhdessä mainion kokonaisuuden. Tämä näyttely olikin mielestäni Art Arean positiivisin yllättäjä.Pitkän näyttelykierroksen päälle oli hyvä nauttia kesäisellä Keskustorilla Kari Peitsamon musisoinnista huurteisen juoman kera. Mies ja kitara viihdyttivät meitä Tammerfestin ilmaisella oheiskeikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...