perjantai 11. elokuuta 2017

Silkkipainettu hellemekko, tekonahkahame ja tuunattu paita


Tässä muutamia silkkipainomenetelmällä koristeltuja vaatteita. Näin voi koristella niin uusia vaatteita kuin tuunata vanhojakin. Erilaisilla kuvioilla olen peittänyt mm. reikiä ja likalänttejä. Mekon luusiipikuviot painoin kuviolliselle trikookankaalle, sainpahan senkin pois kangaskaapista parempaan käyttöön. Eipä niin pienestä palasta oikein mitään järkevää olisi saanutkaan ommeltua. Leikkasin painamisen ja silittämisen jälkeen kuviot reilulla varalla ja ompelin ne ihan vain suoraompeleella mekkoon koristeeksi.


Mekko on raidallista puuvillakangasta. Ompelin siihen leveät olkaimet, jotka peittävät näppärästi rintaliivit. Helma on vinoon leikattu, joten se laskeutuu hyvin. Takana on nappi ja vetoketju.



Tekonahalle on oma painovärinsä, joka toimii oikein hyvin tässä beessissä vinyylimäisessä tekonahkahameessa. Tämän kankaanpalan sulloin vuosia sitten Eurokankaan viiden euron kassitarjoukseen mukaan. Hyrrä-kuvioon Seriväriltä tilaamani värittömän painopastan sävytin itse lilaksi ja vihreäksi.





Tähän leikkaamalla tuunattuun T-paitaan ompelin yhden oranssilla painovärillä painetun siipikuvion. Sekin on painettu kuviolliselle trikootilkulle. Hihojen ja helman leikatut reunat huolittelin oranssilla langalla siksak-ompeleella. Langanpäät leikkasin ja solmin pieniksi hapsuiksi. Lisäsin vielä muutamia helmiä keijumaisia hihoja koristamaan.


Ohjeet kankaiden painamiseen silkkipainomenetelmällä valotuskaaviota käyttäen löytyy tästä linkistä.

6 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita <3 Tuon silkkipainannan minäkin haluaisin opetella :)Kiva myös toi tuunatun paidan hihat :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Happystarhome! Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

      Poista
  2. Kivat erikoiset koristelut, antavat ilmettä vaatteille. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. On kyllä valtavan kauniita :) Tuo ensimmäinen mekko on ihan mun tyylinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli L! Niin muuten onkin sinun tyylisesi, nyt vasta huomasin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...