tiistai 23. tammikuuta 2018

Palaprojektin kuulumiset ja kangasholistien haasteet

Löysin joitakin kuukausia sitten Facebookista uuden itselleni sopivan ryhmän "Kangasholistit". Kyseessä on vertaistukiryhmä ihmisille, joille kauniit kankaat kertyvät kaappeihin ja kannustus niiden ompeluun on tarpeen.

Aloitin jo blogini alkumetreillä oman kangaspalojen ompeluhaasteeni, "Palaprojektin",  sanoilla, jotka löytyvät tästä linkistä. Hauska sattuma on se, että nuo sanat viittaavat selvään kangasholismiin :D  Palaprojekti eteni ensin varsin mallikkaasti ja ompelin enemmän kuin pitkään aikaan. Kaikki palaprojektin merkeissä ommellut jutut löytyvät blogini sivupalkin "Aihealueet"-pääotsikon alta omalla otsikollaan "Palaprojekti".

Sitten into alkoi hiipua. Konmarin myötä siivosin intoa lannistavan kangaskaappini ja samalla koko kodin. Siltikin jäi vielä paljon materiaalia ommeltavaksi, mutta nyt jäljellä pitäisi olla enää vain ne innostavat kankaat. Vaatevaraston läpikäyminen ja järjestäminen taas hyödyttää tulevia ompelutöitä siinä mielessä, että nyt tiedän minkälaisia vaateita omistan ja mitä minulta puuttuu. 

Kangasholistien facebook-ryhmässä alkaa nyt vuoden vaihteessa nippu haasteita, jotka toivottavasti tuovat lisää ryhtiä ja iloa oman palaprojektini tukemiseksi ja toivottavasti myös loppuunsaattamiseksi.

Ajattelin osallistua mahdollisuuksien mukaan kolmeen kangasholistien haasteeseen: 

Kangaslaihis -vuosihaaste haastaa vähentämään tavoitteellisesti kangasvarastoa. En siltikään kiellä itseäni ostamasta uusia kankaita, sillä en usko kieltolinjaan missään muussakaan asiassa. Yritän kuitenkin ostaa uutta maltilla ja ommella uudet kankaat mahdollisimman pian.
 
Värikäs vuosi- ompeluhaaste pistää ompelemaan joka kuukausi ryhmässä annetun teemavärin mukaisen tuotteen. Tammikuun väri on lila, ja haaste on jo työn alla, mutta vielä kesken.

Hillot käyttöön  31.3 asti kestävässä haasteessa ommellaan niitä kankaita, joita on hillottu kaapin perukoilla pitkiä aikoja. Niitä olen palaprojektin myötäkin jo pyrkinyt saamaan kangaskaapista vaatekaapin puolelle. Vieläköhän kaapista joitain "marinoituneita" herkkuja löytyisi ;)Tässä sitten haasteeseen vaadittu kuva kangasvarastosta. Oikealla yläkaapissa on tuunattavia vaatteita ja kirpputorikankaita, vasemmalla yläkaapissa lähinnä takkikankaita. Vasemmalla puolella viisi ylintä ja oikealla neljä ylintä hyllyä on täynnä kankaita enemmän ja vähemmän siististi laatikkoihin pystyyn viikattuna. Isojen laatikoiden edessä on pikkulaatikoita, joissa on pienempiä kangaspaloja ja valokuvausrekvisiittaa. Alahyllyillä on sitten huovutus-, askartelu-, valokuvaus- ja grafiikantarvikkeita. Ennen palaprojektia ja Konmaria tämä kaappi oli täyteen kankaita sullottu. Tarkoitus olisi kankaiden vähenemisen myötä saada kaikki harrastustarvikkeet, esim. enkaustiikka-, akryyli- ja  akvarellimaalaustarvikkeet, mahtumaan tähän samaan kaappiin. Eli sen voi kirjata projektin viralliseksi tavoitteeksi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä noista kankaista tekee jo vaikka mitä kivaa :) Ryhmät siitä mukavia että ne kannustavat tekemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther1 Taidat itsekkin osallistua mukaviin ryhmien haasteisiin taiteen puolella :)

   Poista
 2. Haasteet on kyllä hyviä kannustimia! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...