keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kehyskukkaroita lilan sävyissä

Ehdin nippanappa osallistumaan facebook-ryhmä Kangasholistien "Värikäs vuosi" tammikuun värihaasteeseen lila/ violetti. Kaksi kehyskukkaroa syntyi työväenopiston kahden lauantain mittaisella kehyskukkarokurssilla. Olen haalinut itselleni alelaatikoista metallisia kukkarokehyksiä ja etsinyt netistä ohjeita kukkaroiden tekemiseen, mutta en sitten kuitenkaan ole saanut aikaiseksi opetella niiden tekemistä. Ilmoittauduin kurssille etten pääsisi enää laistamaan asiaan perehtymisestä. Onneksi menin, sillä nettiohjeissa olikin paljon epäselviä ohjeita.


Koristeellisen meikkipussin tein eri sävyjä shiftaavasta lilasta satiinista. Koristelin sen pitsillä, paljettikuviolla, silkkinauhalla ja helmillä.


Rypytetty silkkinauha metallikehyksen reunaan on ommeltu käsin. Samalla nauhan sekaan on kiinnitetty mustia helmiä.


Tumman violetilla pohjalla seikkailevat hopean ja kullan sävyiset elefantit eivät kaivanneet seurakseen muuta koristusta. Kangas on thaimaalaisen raakasilkin jämäpaloja. 


Kehyskukkaroihin saa upotettua pieniäkin kankaanpaloja, tilkkuja ja ompelulaatikon jämäpitsejä ja nauhoja. Kehyksiä saa myös pieniin ja suuriin laukkuihin, joten tämä taito on hyvä niin oman palaprojektin kuin Kangasholistien haasteiden toteuttamiseksi. 

17 kommenttia:

 1. Tuo pitsein koristeltu on aivan ihana! :) Kaappeja siivotessani löysin monta kukkaronkehystä, pitäisi minunkin näitä ruveta tekemään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Kannattaa ryhtyä puuhaan, lopulta melko helppoa ja antaa monia mahdollisuuksia erilaisten materiaalien hyödyntämiseen :)

   Poista
 2. Aivan ihastuttavia! Voisin ihan kuvitella, että jos tekisit vaikka myyntiin tuollaisia, niin menisivät varmasti kaupaksi. Mukavaa helmikuun alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Laiskuus on vain tiellä näiden myyntiin tekemiseen, mutta lahjaksi muille varmaan tuleekin tehtyä :)

   Poista
 3. Tosi kivoja nämä molemmat! Itselläni on tuon tapainen tosin ostettu jossa kulkee passi ym paperit reissussa näppärästi mukana :)Molemmat kelpaisi kyllä minullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther Helmiä! teen varmaan itsellenikin juuri tuohon passin ja matkalippujen kuljetustarpeeseen pikkupussukan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Melissa! Vasta ensimmäiset, joten aika näyttää mitä on tulossa :)

   Poista
 5. Oi miten ihania, niin kauniita♥ Olet kyllä näppärä kuin luot noin upeita juttuja:) Mukavaa alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden Paja! Mukavaa helmikuuta käsin tekemisen parissa myös sinulle :)

   Poista
 6. Vau! Ihania ovat! Eipä muuta voi kuin ihailla taitojasi! Kehyksiä on minullakin kaapissa, vaan siihenpä sitten jäi. Korsettienkin teko jäi, vaikka kurssinkin kävin. Perästä tullaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Eihän niillä projekteilla mitään aikarajaa ole, hiljaa hyvää tulee :)

   Poista
 7. Todella kauniit kukkarot!
  Taitavasti tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ei nämä nyt vielä ihan priimaa ole, mutta ehkä sitten seuraavat :)

   Poista
 8. Ihanat pussukat kauniine yksityiskohtineen! Pussukoihin saakin just hyvin hyödynnettyä jämäpaloja, vaikka just vähän ylellisimpiä matskuja, mistä ei oikein saa enää isompaa työtä ommeltua.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...