perjantai 25. lokakuuta 2019

Syksyisiä DIY vaatteita ja huovutettuja asusteita


Kokosin tähän blogipostaukseen uusia ja vähän vanhempiakin yhä käytössä olevia itse tekemiäni syysvaatteita. Pitkästä aikaa edistin myös "palaprojektiani" eli kangaskaappini tyhjentämistä sinne kertyneistä erilaisista kangaspaloista ompelemalla niistä jotain kivaa ja hyödyllistä. Villakangastakki on juuri valmistunut ja käytin siihen siippani minulle Luhdan tehtaanmyymälästä vuosia sitten löytämän mustavihreäkuviollisen villakankaanpalan. Takin malli on muodikkaan minimalistinen ja väljä. Leveä vyö tuo takkiin muotoa. Takki on vuoritettu kangaskaapista löytyneellä beessillä vuorikankaalla. Kaava on Ottobren "Wrapped wool"- villakangastakin kaava lehdestä 5/2017.


Ilmettä eleettömään takkiin tuo sekä kuviollinen kangas että takin kiinnityksenä käytettävä rintaneulapohjaan neulahuovutettu aronian oksa helmimarjoilla. 


Puolen vuoden asustelöydöissä vuonna 2015 esitelty Seppälästä vain viidellä eurolla löytynyt knallimainen huopahattu sai myös oman koristeoksansa.


Takin alta löytyy myöskin uusi vihreä kietaisumekko. Tämä jerseypala on löydetty joskus Eurokankaan pöyhimislaatikosta.


Kaava on itse tehty, paljon käytetty ja hyväksi todettu. Tällä kertaa lisäsin kaavaan epäsymmetrisen liehukkeen sivuun. Solmiamisnauhat ovat satiininauhaa.



Musta-vihreän syysasun asusteina käytin tällä kertaa vanhaa emalikorusettiä, jolla on ikää viitisentoista vuotta. Setti on viiden euron poistolöytö markkinoilta. Kengät ovat vanhat kotimaiset Mantereen kengän nahkanilkkurit, jotka ostin lopettavan tehtaan konkurssimyynnistä.



Vihreä neulepaita on äitini neuloma. Kaapistani löytyneestä villaneuleesta sain juuri ja juuri muodikkaan midimittaisen lämpimän hameen. Tällä hetkellä midimittaisia mekkoja ja hameita on paljon tarjolla myös kaupoissa. Hame on helppo suora pötkö, vyötäröllä leveä kuminauha ja helma huoliteltu aaltoilevaksi siksakilla.



Tämän neuleasun asusteissa on rokokoohenkeä. Cameeriipuksen olen saanut pikkusiskolta ja kengät ovat Art -merkkiset ja noin 15 vuotta sitten hankittu. Nämä kengät ovat todella kestävät, ei edes korkolappuja ole vielä tarvinnut vaihtaa.


Pannan huovutin itse ja se on vuoritettu trikoolla, jotta se ei kutittaisi päässä. Aronian oksa on irroitettava rintaneulapohjaan tehty.


Idean huovutettuihin aronianoksiin sain oman pihan aronia-aidasta. Mustista marjoista riippuvat vesipisarat olivat niin kauniita, että jäljittelin niitä mustiin puuhelmiin liitetyillä pienillä lasihelmillä.


Tämä kuva kävisi vaikka arvoituksesta: etsi joukosta kolme huovutettua aronianoksaa ;)


Rannalla koivun alla kuvatun asun huovutetusta neuleesta tehty takki on blogini alkuajoilta ja esitelty aiemmin mm. tässä linkissä.


Huovutetun hatun siippa toi minulle tuliaisiksi käsityöläistorilta Riikasta muutama vuosi sitten.


Takin alla oleva tunika/mekko on aivan uusi, ompelin sen kaapistani löytyneestä kuviollisesta trikoopalasta. Mekon/tunikan hihat ovat havunvihreää kaapista löytynyttä trikoota, sillä kuviokangasta ei riittänyt hihoiksi.



Mokkaiset vanhat nauhakengät ovat ruotsalaista Ten Points merkkiä.


Vaaleanvihreää löytyy myös paksuista sukkahousuista, joissa on revontulimaista koristekuviota.


Huovutetun hartiahuivin tein jo pari vuotta sitten ja sen tarkempi esittely löytyy tästä linkistä.


6 kommenttia:

  1. Voi että, mitä ihania syksyisiä juttuja; niin vaatteet kuin korutkin, ja tuo hattu! Aivan huikea! Mukavaa syksyä Pirjo!

    VastaaPoista
  2. Oi mitä kaikkea ihanaa, niin hienoja asusteita ja koruja! Tuo huopahattu on hieno! Kuvatkin on aivan upeita, suloista syystunnelmaa tulvillaan ja kaunis malli <3 Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Pidän kovasti syksystä ja sen väreistä. Ehkä siksi, että syksyn värit myös pukevat minua :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...