perjantai 13. tammikuuta 2017

Huovutettu huivi

Viime syksyn huovutuskurssilla tein itselleni talvisen huivin. Materiaalina käytin harmaata suomalaista villaa, sekä värikästä vihreätä ja turkoosia perulaista villaa. Perulainen villa oli valmiiksi nauhamaista, joten huivi oli helppo sommitella. Näin suuren työn huovuttaminen olikin sitten melko hidasta ja työlästä.


Huovutin huiviin lisäksi erivärisiä villanjämiä lisätäkseni pintaan elävyyttä. Villan hyvä ominaisuus on se, että se toistaa sävyt syvinä ja kauniina, vaikka lisäisit sävyä työhön vain muutaman hahtuvan verran.


Tämän huivin väritys vaihtelee hauskasti valon ja ympäristön mukaan. Hämärällä otetussa joulukuvassa se näyttää enemmän sinisävyiseltä.


Lumisessa metsässä ja joulukuusen valossa esiin tulevat puolestaan vihreät sävyt.


8 kommenttia:

 1. Kivan erilainen, värit tosi hyvät. Iso työ uskon,tein kerran pöytäliinan halkaisijaltaan 80cm,siis pyöreä,huh mikä työ. Mutta tulos hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Huovuttaminen on tosiaan hidasta ja työlästä :) Mutta tulos on palkitseva.

   Poista
 2. Onpa kaunis ja erilainen. Ihana väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli L! Huovuttamalla voi tehdä tosi outojakin muotoja, sellaisia mitä ompelemalla on hankala toteuttaa :)

   Poista
 3. On muuten jännä, ihan noin muutenkin ja sitten tuo, että värikin näyttää välillä erilaiselta ympäristön mukaan. Sopii niin kivasti tuohonkin jouluiseen kuvaan yllesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Mä luulen että värin vaihtuvuus johtuu jotenkin siitä villan kyvystä heijastaa pieniäkin sävylänttejä.

   Poista
 4. Ompa hieno huovutus! Huopa on niin mukavan lämmintä ja kevyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Jokke! Tämä harrastus on minulle vielä uusi, mutta olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Hyvin se lämmittää reikäisenäkin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...