perjantai 27. kesäkuuta 2014

Maximekko Nanson neuloksesta

Tämän mekon tein muutamia vuosia sitten, kun maximekot eivät vielä olleet edes muodissa. Trendinenäni osui oikeaan, ja nyt mekko on mitä muodikkain. Onneksi materiaalikin on niin laadukas, että mekko on vieläkin kuin uusi. Materiaali on Nanson ylijäämäneulosta, ja se on ostettu aikoinaan Eurokankaasta. Metrihinta oli muistaakseni siinä viiden euron paikkeilla. Mekkoon neulosta meni parisen metriä. Vähän meni ylimääräistä mittaa siihen, että sain kuvioalueet aseteltua järkevän näköisesti. Kaavan olen itse tehnyt, yläosa on raglanhihainen. Pääntielle on pujotettu jämäkkä kuminauha. Heikompi kuminauha antaisi periksi, koska täyspitkällä kellohelmalla on jo jonkin verran painoa. Tällä kaavalla saatan tehdä vielä toisenkin mekon, mutta siihen kaavoitan hiukan pidemmän ja runsaamman hihan. Nämä "perhoshihat" kun näyttävät hiukan niukkalinjaisilta. Helma ja hihansuut on huoliteltu jälleen tiheällä siksakilla samalla neulosta venyttäen, jolloin syntyy hauska ja kevyt aaltoreuna.

PUKEUTUMISNEUVOJAN VINKKI: Ostit sitten valmista tai teit itse, niin mieti printtikuvioiden sijaintia. Sijoitus yläosaan suurentaa yläosaa, ja sijoitus alaosaan suurentaa alaosaa. Jos et halua leventää lantioita, niin jätä printti pois lantion kohdalta. Itsekin sijoitin printin lantion alapuolelle. Jos olet pieni yläosasta ja lanteikas, sijoita printti ylös, niin mittasuhteet tasapainottuvat. Jos haluat vyötärön näyttävän kapealta, niin älä sijoita printtiä vyötärön seudulle. Helppoa, eikö vain! Vyö kaventaa vyötäröä, erityisen hyvä valinta vyö on kokonaan printtikuosista valmistetun vaatteen kanssa. Oma valintani sijoittaa printtiä sekä ylä- että alaosaan välttäen lantion ja rinnan kohtaa johtuu siitä, että rinnan- ja lantionympärykseni ovat melkein samat. Minun ei siis kannata korostaa printillä erityisesti kumpaakaakaan.


Mekon kanssa käytän Seppälän alesta parilla eurolla ostettua paellavyötä.


Mekko on asustettu Seppälän alesta viime syksynä 7 eurolla ostetuilla pitsiballerinoilla. Kaulakoru on avoin tupsupäinen ketju, jonka voi solmia tai jättää avoimeksi. Ostin sen useita vuosia sitten Koskikeskuksen asusteliikkeestä n. 9 eurolla. (Bijou Brigitte tai muu vastaava liike, muistaakseni.)


2 kommenttia:

  1. Todella hieno! Millaista kaavaa käytit?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Nunnuka! Yläosa on melko istuva malli raglanhihalla ja suurella pääntiellä. Leikkaussauma on vyötäröllä vyön alla, ja siihen on liitetty ihan perusmallinen kellohelmainen hame, jossa on vain sivusaumat. Hiha olisi tosiaan saanut olla leveämpi ja pidempi. Seuraavaan teen sitten paremman...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...