sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Betonilehtien syysväritys

Näitä betonilehtiä teimme lasten ja Tylliritari-blogia pitävän siskoni kanssa hänen ideoimanaan. Linkki Tylliritari-blogiin löytyy sivupalkista. Lehdet ovat jo useita vuosia vanhoja, mutta ovat kestäneet hyvin pihamaalla säiden armoilla. Materiaalina on käytetty vain betonia ja suuria raparperinlehtiä, joiden päälle betoni levitetään kuivumaan.


Lehdet olivat muutaman vuoden ajan ihan "betoninvärisinä" pihaa koristamassa, mutta sitten maalasin ne spraymaalilla vihreiksi. Maali pysyi hyvänä pari vuotta. Nyt syksyn kunniaksi päätin kokeilla niille tasaisen värin sijaan syksyn lehtien väri-iloittelua.


Harjasin ensin lehdet kunnolla karkealla juuriharjalla ja huuhtelin puhtaaksi. Perusteellisen kuivattamisen jälkeen spreijasin lehden punaisella, vihreällä ja keltaisella maalilla. Ensimmäisestä lehdestä tuli vielä hiukan varovainen kokeilu. Maalia kannatta ruiskia reilusti lammikoiksi asti, ja antaa värien levitä kauniisti toisiinsa. Näin lehdestä tulee aidomman näköinen. Sadekuuro aiheutti lehdelle tämän kauniin pisarapinnan.


 Seuraavat lehdet saivatkin jo rohkeamman ja kirkkaamman värityksen pintaansa.


 Tässä vielä muutama ohje spraymaalin käyttöön: 
1. Maalaa vain ulkona.
2. Tarkkaile tuulensuuntaa, älä päästä spraymaalia suihkuamaan itseesi päin. 
3. Jos olet herkkä, niin käytä hengityssuojainta.
4. Käytä suojahansikkaita. Maalia pääsee kuitenkin iholle, ja se on todella vaikea saada pois.
5. Kun lopetat maalaamisen, niin käännä pullo ylösalaisin ja suihkuta niin kauan, että pullosta tulee vain väritöntä kaasua. Näin pullon suu ei mene tukkoon, ja pullo on käyttövalmis seuraavaa kertaa varten.


5 kommenttia:

  1. Kiitos! Voisi kokeilla jotain muutakin betonista...

    VastaaPoista
  2. Onpa satumaisia lehtiä!! Tuossa radanvarressa kasvaa taas metrisiä raparperinlehtiä, taidanpa mennä tekemään muutaman tältä istumalta. Kannattaa laittaa kuran sisälle verkkoa, niin kestää vielä paremmin, ainakin noihin jättimäisiin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Muistat varmaan kun niitä mökillä lasten kanssa väsättiin..Raparperinlehdet tais olla Einen pihasta. Kävelyä nämä ei tosiaan ilman verkkoa kestä. Yhdestä irtosi pieni kulma, kun poikien piti astua päälle. Mutta laattapolkukin voisi olle verkon kanssa tehtynä hauska kokeilu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...