torstai 25. syyskuuta 2014

Metsien keltaista kultaa

Helteisestä kesästä ja kuivasta alkusyksystä huolimatta sienisato on ollut hyvä. Sienet eivät näköjään kaipaa kuin pari kunnon sadetta kasvun aloittamiseen. 


Tämä ruokaisa kanttarellipiirakka käy lisukkeiden kanssa vaikka lounaasta. Helppotekoinenkin se on. Laitetaan tähän nyt blogin historian ensimmäinen ruoka-ohje:

Kanttarellipiirakka:

Pohja: 2 dl perunasosejauhetta, 1 dl lämmintä vettä, 2 dl vehnäjauhoja, 100 g sulatettua margariinia.

 Aineet sekoitetaan tasaiseksi ja taikina painellaan vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle sopivasti paistettua kanttarellisipuliseosta. Voit lisätä päälle myös paistettua pekonia pieninä palasina.

Munamaito: 3 dl maitoa, 3 kananmunaa. Halutessasi voit lisätä kourallisen juustoraastetta ja mausteita maun mukaan.

Kaada munamaito täytteen päälle. Tarkista, ettei seos mene piirakan reunojen yli. Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lämpimänä.   




Lisukkeena tällä kertaa nautittiin artisokkaa ja oliiveja. Vihersalaattikin toimii loistavasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...