lauantai 11. huhtikuuta 2015

Nojatuolin uusi asu

Meidän 20- vuotta vanha klassisen kaunislinjainen "Harlekiini"- nojatuolimme sai uuden päällisen petroolinsinisestä tekoturkiksesta. Tuoli oli alkuperäiseltä väriltään puhtaan valkoinen, mutta puhdas se ei enää ollut, vaan harmaaksi pinttynyt ja kulunut. Tekoturkis maksoi Eurokankaassa 19,90 euroa/metri. Jouduin ostamaan kangasta reilusti, sillä tuoli on hankalan kokoinen enkä halunnut ylimääräisiä saumoja. Sivusta jääneistä turkissoiroista tein itselleni takin, ja tilkkuja on vielä jäljellä. Samettipintaiset vihreät kirjaillut tyynynpäälliset ovat Sokokselta, n. 10 euroa/kpl.

Jos haluat tietää miltä nuo vihreät samettityynyt näyttävät pisaroiden läpi kuvattuna, niin käy vilkaisemassa tässä linkissä. (kolmas kuva ylhäältä) Maailmaa voi katsella monesta mielenkiintoisesta vinkkelistä... 

Our graceful "Harlequin" armchair has a new cover which I made of petrol blue fake fur. This armchair use to be pure white but after 20 years of everyday use it was stained and worn out. 
    

Pukeutumisväreistä lukeneet tietänevät, että petroolinsinininen on ainoa sävyltään lämmin sininen, muut siniset ovat kylmiä. Siksi se sopii hyvin lämpimän vihreän- ja ruskeansävyiseen sisustukseemme. Se on myös ainoa sinisen sävy mikä kelpaa minulle myös pukeutumisväriksi. Suuri joutsentaulu löytyi Kodin Ykkösen löytönurkasta 5 euron "sopuhintaan". Portaikon taakse jäävän neljän petroolin/vihreäsävyisen pikkutaulun sarjan olen itse tehnyt käyttäen mm. akvarellimaalausta ja monotypia- tekniikkaa. Pöydällä olevat korit ovat taitavan kummityttöni tekemiä. Koreista löytyy lähikuva tästä linkistä.   


10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen turkispäällinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Välillä pitää kokeilla jotain vähän kummallista.

   Poista
 2. Ihanan pehmeän ja kutsuvan näköinen istumapaikka! Metsäntyttö

  VastaaPoista
 3. Kutsuvan näköinen tuli minullakin ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista
 4. Oi, sitä voi silitellä istuessaan :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja niin lämpöisen näköinen lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Lämmin seonkin, saa nähdä onko kesällä liian lämmin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...