keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Buckinghamin palatsi ja puistoelämää Lontoossa

Tänä aamuna täällä Tampereella kaikki oli peittynyt valkoiseen kuuraan, mutta näissä Lontoon kuvissa on vielä kesä kauneimmillaan. Jäimme pois metrosta Hyde Park Cornerin läheisyydessä olevien sotamuistomerkkien kohdalla ja kävelimme riemukaaren alitse kohti Buckinghamin palatsia.
Buckinghamin palatsi koko komeudessaan. Palatsi on kuningattaren arkiasunto ja 450 ihmisen työpaikka.


Victoria Memorial- muistomerkki palatsin edustalla.


Näkymä Buckinghamin palatsiin puiston läpi kuvattuna.
 

Hyde Park oli kauneimmillaan ja ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Silmällä nähty toistuu hyvin näissä valokuvissa. Siitä saan kiittää kamerani uutta pyöröpolarisaatiolinssiä, jota olen jo aikaisemminkin kehunut. Kasvien lehdissä on yleensä toinen puoli kiiltävämpi, ja tämä kiiltävä puoli heijastaa valoa valokuvissa. Siksi valokuvat eivät toista vihreätä väriä kunnolla, vaan se muuttuu sävyltään harmahtavaksi. Oikealla linssillä saa heijastukset pois kuvista, joilloin ne vastaavat paremmin silmällä nähtyä tunnelmaa.


Pelikaanit kaunistautuvat.
Royal Albert Hall- konserttisali. 


Albert Memorial- muistomerkki Royal Albert Hall- konserttisalin vieressä.Tämän modernin veistoksen sisällä on puistokahvila.


The Serpentine- järvessä uiskenteli myös yksi musta joutsen valkoisten seassa ylpeänä jälkikasvunsa kanssa. Hyde Park oli oiva paikka seurata ja kuvata lintuja.


Prinsessa Dianan muistoksi rakennettu suihkulähde on kuin virtaava joki, jossa uimapukuiset lapset juoksentelevat. Portin ohjeessa kehoitetaan käyttäytymään muistomerkin läheisyydessä arvokkaasti ja hillitysti, mutta helteisenä päivänä alue on täynnä piknikille lähteneitä perheitä ja leikkiviä lapsia. Luulen, että lapsirakas Lady Diana ei panisi tätä pahakseen ;)

Tästä suihkulähdekuvasta näkee myös Lontoon puistojen todellisuuden. Vaikka olen melko onnistuneesti rajannut ihmismassat pois näistä puistokuvista, niin ne ovat oikeasti täynnä porukkaa. Vaikka puistot ovat kauniita ja niissä on paljon katseltavaa, niin ne eivät ole oikeasti luontoa. Lontoossa ihmismassoja karkuun ei pääse minnekkään. Jännä juttu, että juuri keskellä kauneinta puistoa tuli kaikkein eniten ikävä suomalaista metsää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...