lauantai 8. lokakuuta 2016

Syksyinen shortsiasu

En vieläkään pysty ompelemaan turvonneen kaasujalkani kanssa, mutta kaappia kaivelemalla löytyy vanhempia ompelutöitä, jotka ovat jääneet esittelemättä. Tämän asun olen ommellut ennen bloggaamisen aloittamista vuosia sitten.

Shortsit syysvaatteena on ilmiö, joka tulee muotiin aina välillä epäkäytännöllisyydestään huolimatta. Ompelin aikoinaan mallipukineidenvalmistajaksi opiskellessani itselleni vihreät villakankaiset shortsit, cityshortseiksi niitä silloin kutsuttiin. Ne olivat silloin todella muodikkaat ja käytin niitä parina syksynä. Muutama vuosi sitten kesämuotiin ilmestyivät farkkushortsit ja ne pysyivät myös syysmuodissa, alle puettiin vain paksut sukkahousut. Tänä syksynä on taas näkynyt katukuvassa nilkapituisia maksitakkeja, joita mm. 70-luvulla käytettiin shortsiasun lämmikkeenä. Ei siis ole aivan pakko ajatella vaatteita niin orjallisesti vuodenaikojen mukaan jaoteltuina. Paljon riippuu siitä mitä pukee asun alle ja päälle. Värien puolesta tämä shortsiasu ainakin sopii esiteltäväksi näin syksyllä.


Topissa on solmiamisnauhat niin vyötäröllä kuin olkapäilläkin. Shortseissa on vyötäröllä alavara ja vetoketju sivusaumassa. Lahkeensuut on käännetty piilo-ompeleella käsin, näin vaate näyttää heti arvokkaammalta ja huolitellummalta.


Shortseihin koristeeksi aplikoidut lehtikuviot on leikattu sisustuskankaan palasta.

6 kommenttia:

 1. Hauska ja piristävän värinen asu:) Ja niin sopivanväriset syksyn lehdetkin olet löytänyt; ihan samaa kuin tuossa asussa. Niinpä tosiaan; citysortsit ja maksitakit... Jännä kuinka vaatteiden nimityksetkin muuttuvat. Sama vaate voi olla eri aikoina eri nimellä tunnettu. Joskus 90-luvulla oli trikoita... nyt sama asia on leggingsit. En tiedä nyt syksyn muodista mitään, kun ei minulle enää kuvastojakaan tule. Niistä oli aikanaan kiva katsoa, mitä on meneillään:) Muutama päivä sitten löysin kirppiksen ilmaislaatikosta trenssin, joka oli pituudeltaan sitä, mitä ennen sanottiin pitkäksi takiksi. Ei siis ihan maksikaan. Takki on ehkä 80-lukua, leveät hihatkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Metsäntyttö! Välillä nämä retroilut pukeutumisessa ovat ihan hauskoja ja piristäviä arjen keskellä ;)

  VastaaPoista
 3. Syksyisen pirteä asu! Minustakin on mukavaa, että pukeutumisessa mennään pois siitä totutusta ja turvallisesta jaottelusta. Oikeilla lisävaatteilla saa kesäisen asun toimimaan myös talvella. Siitä en kyllä oikein kovin paljoa pidä, että nuoret kulkevat paukkupakkasilla selkä ja napa paljaana :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Minuakin kauhistuttaa puoli alasti kulkeminen pakkasilla. Se on se kerrospukeutuminen, se tahtoo unohtua ;)

   Poista
 4. Vau, aivan ihana. Toimisi mullakin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...