lauantai 15. lokakuuta 2016

Lontoo kutsuu

Lontoo kutsui viimeksi n. 8 vuotta sitten. Tällä kertaan suuntasimme Lontooseen vähän isommalla porukalla. Lontoo oli toki muuttunut edellisestä reissusta, mutta tärkeimpiin maamerkkeihin ei ajan kuluminen juuri vaikuta. Ne piti nyt tietysti kiertää valokuvaamassa, sillä edelllisellä reissulla mukana olleella kameralla ei hääppöisiä kuvia otettu. Sää Lontoon reissullamme oli hyvä, lämpöä oli noin 26 astetta pilviselläkin ilmalla. Yhtenä päivänä oli hiukan sateisempi keli.


Tower Bridge tällä kertaa hiukan erilaisesta kulmasta kuvattuna.


96.3 metriä korkeassa tornissa Big Ben lyö yhä tasatunnein.


Goottilaistyylinen kirkko Westminster Abbey on mahdoton valokuvattava. Kuvaan saa kerralla vain pienen osan suuresta rakennuksesta.


Vasemmalla Westminster Abbey ja oikealla Westminsterin palatsi.


Vasemalla näkyy remontin alla oleva Westminsterin palatsi ja oikealla 135 metriä korkea London Eye maailmanpyörä.


Jonot maailmanpyörään olivat järjettömän pitkiä, joten maisemat yläilmoista jäivät kuvaamatta.


Moderni Lontoon City on tavattoman siisti alue ja siksi muusta Lontoosta poikkeava kokemus. Kadut ja kiveykset on kuin nuoltu puhtaaksi ja istutukset todella hyvin hoidettuja.Kävimme ostoksilla Notting Hillin kuuluisilla markkinoilla (Portobello Road Market). Alueella on markkinoiden lisäksi paljon hauskoja kauppoja. Koko Art- putiikissa myytiin maalaamalla ja piirtämällä tuunattuja vaatteita.
  

AllSaints- putiikin väliseinät on rakennettu vanhoista ompelukoneista. Seurueemme nuoriso löysi ostettavaa American Apparel- liikkeestä.


Reisumme ainoana epävakaisena päivänä menimme sadetta pitelemään Piccadilly Circuksen ostosalueelle. Ihmisvilinää ja ostospaikkoja riitti, ongelmana oli vain valtavat jonot niin sovituskoppeihin kuin kassallekin. Kaksinkertaista jonotusta siis. Tämänikäisenä en moiseen viitsinyt ryhtyä, joten en löytänyt sitten mitään ostettavaa.  


Harrodsilla täytyi käydä taas ihmettelemässä, vaikkei sieltä mitään ole varaa ostaakaan. Eihän siellä ollut suuressa osassa tuotteita edes hintoja näkyvissä. Täällä ei kyllä tarvitsisi jonottaa, myyjiä oli valmiina palvelemaan laumoittain. Egyptiläiset rullaportaat olivat yhä vaikututtava näky.Otin Lontoon reissulla lähes tuhat valokuvaa, joten lisää kuvakavalkaadia seuraa. Kuvien selaaminen ja valitseminen on vain aika hidasta puuhaa ;)

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia,olisi joskus hienoa päästä Lontooseen.Tuo ompelukoneista tehty seinämä on hauska ja huikea<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A. Ompelukoneseinä on kyllä persoonallinen:)

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Pitäisi kunnostautua ja lähteä myös käymään Lontoossa edes sen yhden kerran. Vanhimman pojan mieliksi. On meinaan Lontoo fani henkeen ja vereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli L. Näyttää olevan Lontoo tällä hetkellä nuoremman polven suosiossa, siksi mekin lähdimme Lontooseen ;)

   Poista
 3. Noniin kylläpä nyt Lontoo-kuume pomppas huippulukemiin. Kuvat kuiskuttelee tule jo, siitähän on ikuisuus kun täällä viimeksi tepastelit. Innolla ootan lisää kuvia! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...