lauantai 2. syyskuuta 2017

Kasviaiheista grafiikkaa


Syksy on jo selvästi aistittavissa ilmassa, vaikka väliaikaisesti vähän lämpenikin. Esittelen siis jo syksyisiä grafiikantöitäni, kaikki ne ovat myrkyttömän kartonkigrafiikan kurssin aikaansaannoksiani. Tässä grfiikanlajissa hauskaa on se, että perinteisten kaiverrettujen laattojen lisäksi painaa voi myös muilla materiaaleilla. Näissä töissä käytin luonnosta kerättyjä kasveja kertakäyttöisinä laattoina. Kasvien lisäksi kaiversin pari uutta perhoslaattaa ja lisänä käytin aikaisemmista grafiikantöistäni säästettyjä pikkulaattoja.


Näihin töihin on yhdistetty koho- ja syväpainotekniikkaa. Pieniä korostuksia olen tehnyt puuväreillä, joten sekatekniikka tai mixed media sopii myös tekniikan kuvaukseksi näihin töihin. Ensimmäinen työ on kooltaan suurempi ja muut vain postikorttikokoa.Tällä tekniikalla saa töihin jännää surrealistista tunnelmaa. Syksyn uinuva ja hiljalleen kuoleva luonto tulee hyvin esiin.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihania, oranssi väri on ihanan lämmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli L! oranssi on suosikkini, kuten muutkin syksyn lämpimät sävyt :)

   Poista
 2. Tuon ekan näin mielessäni ikäänkuin sellaisena kirjottuna työnä, kun se pienenä näkyi blogiluettelossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grafiikassa on kyllä jotain samaa kuin tekstiileissäkin. Esim. kankaiden silkkipaino tai värjäys on lopputulokseltaan samantyyppistä, miksei siis kirjontakin. Ehkä juuri yhteneväisyyksien vuoksi olen tähän grafiikantekoon niin mieltynyt :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen yhdistelmä eri tekniikoita. En ole tiennyt että niitä voi käyttää yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä kartonkigrafiikassa on mahdollista yhdisää monta tekniikkaa samaan työhön, mikä lisää mahdollisuuksien määrän lähes äärettömään :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...