perjantai 29. syyskuuta 2017

Puunappi-huopahelmikorut


Tylliritarin tarinat- blogia pitävä Sini avasi kangaspuodin taidemuseoistaan tunnetun Mäntän keskustaan, aivan Mäntän kauniin kirkon tuntumaan. Kangaspuoti Tylliritarin valikoimiin kuuluu kankaiden lisäksi paljon muitakin käsitöissä tarvittavia tarvikkeita. Tylliritarin hienot esiintymisasut, tanssi- ja teatteripuvustukset syntyvät nyt kangaspuodin ompelimossa. Kangaspuodin uunituoreille facebook-sivuille pääsee tästä linkistä. Samoissa tiloissa sijaitsee myös suomalaista vaatedesignia valmistava nanQ.


Kangaspuodin hienoon lokerikkoon esille laitetut kauniit puunapit inspiroivat heti ideoimaan syksyisen korusetin.


Huovutuksesta jää aina yli pieniä hahtuvannykeröitä. Olen ottanut tavakseni pyöritellä niistä huopahelmiä myöhempää käyttöä varten. Nämä helmet käyvätkin hyvin yhteen lämpimänsävyisten puunappien kanssa. Huopahelmet voi toki korvata muilla helmillä tai käyttää koruihin pelkästään nappeja.


Huopahelmien välissä on ompelulaatikosta löytyneitä erivärisiä pitkulaisia helmiä. Helmet on pujotettu ohueen metallilankaan. Puunapit kiinnitin huopahelmiin ompelulangalla. Korvakorutkin täytyi tietysti tehdä näyttävän kaulakorun seuraksi. Koukut on otettu talteen vanhoista rikkinäisistä korvakoruista. Sormet syyhyävät jo seuraavien täysin erilaisten puunappikorujen kimppuun!


Kangaspuoti Tylliritarin avajaisissa kävi sellainen vilske, että kangasostoksia varten täytyy tehdä uusi reissu. Useampikin herkullinen kangas odottaa pääsyä ompelukoneen kautta vaatekaappiini, esimerkiksi tuossa vierekkäin olevat lintu-, kirsikankukka- ja vihreät lehdet- kuosiset trikoot.  


Kangaspuodista löytyy myös valkoima koristeellisia ja näyttävän kokoisia ompelukuvia, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Miten olisi siivet paidan selkään?


Myös nauhoja on joka tarpeeseen, bling-blingillä ja ilman :) 8 kommenttia:

 1. Voi sentään, mitä ihanuuksia onkaan tarjolla! Ei ihme jos mielikuvitus laukkaa, kun tuollaisia pääsee katselemaan. Korustasi tuli todella kaunis, sopii syksyyn aivan mainiosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Käsityötarvikkeiden ja varsinkin kankaiden hypistely on hyvä konsti ideoiden keksimiseen :)

   Poista
 2. Ai että mitä ihanuuksia. Nuo napit on herkullisia :)

  VastaaPoista
 3. Aikamoisia nappeja, nuohan käyvät koruun aivan mahtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyvät moneksi, sopvat hyvin myös huovutettujen juttujen kanssa. Noin näyttäviä nappeja en ole aikaisemmin nähnyt :)

   Poista
 4. Oi miten kauniita nappeja! Mulle kävis varmasti niin, että ensin ostaisin napit ja sit vasta suunnittelisin, minkä asun napeille ompelisin:) Ihania kangaspakkoja ja tykötarpeita, oikein unelmapuoti. Kauniin syksyisen korusetin olet tehnyt<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Villa Pipo, joskus on kevempaa hommata tarvikkeet ja sitten vasta suunnitella :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...