keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Tuunattu punainen mekko

Jo edesmenneen Seppälän alennusmyynnistä kympillä ostettu mekko on kauniin tomaatinpunainen, harvoin tarjolla oleva lämpimän punainen sävy, josta kovasti pidän. Materiaalikin on hyvänlaatuista tukevaa jerseytä.

Tässä mekossa on vain sama yleinen ostomekkojen vika, josta kerroin "Miksi mekko ei istu?"- postauksessani aikaisemmin. Käykää lukaisemassa juttuni, niin huomaatte, että monet kauppojen mekoista ovat aivan käsittämättömän huonosti kaavoitettu.

Jouduin siis jälleen tuunaushommiin. Irroitin yläosan poikkisaumasta. Leikkasin sekä etu- ja takahelman keskeltä kappaletta halki. Leikkasin Nanson samanlaatuisesta oliivinvihreästä sekä eteen että taakse leveät kaitaleet raidoiksi. Raidan keskelle ompelin laatikosta löytyneestä puna-valkoisesta nauhasta koristeraidan. Samoista materiaaleista väsäsin rintaneulapohjaan vielä pienen irroitettavan koristerusetin. Tätä rusettia voi sitten käyttää asusteena muidenkin vaatteiden kanssa.

Tässä taas näkee, miten paljon kangasta oli säästetty helmaosassa. Kymmensenttisen raidan pystyi ompelemaan sekä mekon etu- että takahelmaan venyttämättä yläosaa lainkaan. Itse asiassa muutaman sentin leveämmätkin raidat olisi voinut vielä laittaa. Onko sitten ihme, että kauppojen koot eivät pidä paikkaansa ja naiset eivät löydä lantiolta sopivia mekkoja itselleen. Minulla kun lantion- ja rinnanympärys ovat lähes sentilleen samat, joten en ole mitenkään lanteikas siinä mielessä. Kaupan mekot pitäisi olla minulle juuri sopivia.

Mekkoon sopivat asusteiksi vanhat ja jalassa niin hyvät piparkakkureunaiset punaiset korkkarit.

Korvikseksi käyvät vanhat leikkisät kukkakorvikset, joiden keskusta on vihreiden raitoijen kanssa samaa sävyä.

Laukku on ainoa Mango- ostokseni hauskalla Mango-logolla. Tämän laukun minulle valitsi poikani ollessaan vielä lapsi. Kaunis mennyttä aikaa henkivän mallinen kiiltonahkalaukku on osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi.

Panta on myös samaa vihreän sävyä ja kotimaista käsityötä. Mekon kanssa sopisi myös vanha aikaisemminkin täällä blogissa vilahdellut tekonahkatakkini.

Pitkästä aikaa tuli käytyä myös museossa, ennen tämän mainion näyttelyn vaihtumista toiseen. Selachius- museoiden Gösta-museossa "Glamour - pukuloistoa valkokankaalla" -pukunäyttelyyn pääsi vain kymmenen ihmistä kerrallaan maskien kera. Kerrassaan upea näyttely! 










2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitos Sesse! Tykkään noista kengistäkin tosi paljon, mukavat jalassa eikä liikaa korkoa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...