perjantai 5. helmikuuta 2021

Metsätonttu

Osallistuin tässä aikaisemmin tonttupukeutumishaasteeseen, minkä löydät joulukuisen postauksen lopusta tästä linkistä.

Tykästyin tonttuiluun kovasti ja mikäs sen suomalaisempi harrastus voisi olla! Toteutinkin pikaisesti tonttufantasiakuvaukset mökillä, tällä kertaa mallina toimii taas Alma. Minä olin pukeutumishaasteessa saunatonttu, mutta Alma on metsätonttu.

Samalla sain hyvän tekosyyn esitellä ennen joulua ompelemani hameen, jonka tilkuista valmistin tätä kuvausta varten tonttuiluun sopivan hiippalakin.

Kankaat olen itse värjännyt käsin ja kuvioinut ruiskumaalauksella. Hiippalakin tupsu on violettia virkkauslankaa, jonka sekaan laitoin kultalangan jämät. Täytyyhän tyttötontulla olla vähän myös blingblingiä ;)


Pitkän kaulaliinan olen itse neulonut ja esittelin huivin jo vuonna 2015 yhteensopivien sukkien ja pipon kanssa tässä postauksessa. Sävykäs Puro- lanka näyttää vieläkin minun silmääni ihastuttavalta ja sopii tontullekin hyvin :) Letitin kaulaliinan hapsut, koska lanka on niin pehmeää ja helposti huopuvaa, että ajattelin hapsujen pysyvän kauniimpina letitettyinä. Lettihapsut ovat minusta ihan nätti yksityiskohta.

 Neulepaita on äitini minulle lahjaksi neuloma, sen vihreä sävy sopiikin hyvin metsään.

Pitkän hameen malli on tuttu 70-luvulta. Erilaisista ruiskumaalatuista kankaista leikatut kaitaleet kiertyvät nätisti helmasta. Ohje kankaan ruiskumaalaukseen löytyy tästä linkistä.  


Vanhat kynsikkäät tuunasin aikaisemmin tässä postauksessa. Kynsikkäiden alla on itse tehdyt ja tuunatut, tässä linkissä esitellyt kääntölapaset. 

Kaunista hametta esittelen vielä tarkemmin lähikuvin ja ohjein ehtiessäni. Tämä tonttuilu näyttää luonnistuvan sekä minulta että Almalta niin hyvin, että kyllä me vielä jotain hiippailun aihetta keksitään tulevaisuudessakin. Perinteinen joulutonttuilukin on vielä kokematta :)


 

2 kommenttia:

  1. Monta kivaa juttua. Erityisesti tykkään noista kynsikkäistä, kauniit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Kynsikkäistä tulikin kivemmat kuin odotinkaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...