keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mekon tuunaus

Kaikilla on varmaan kaapissa niitä ostoksia, jotka ovat ihan kivoja, mutta jokin ei vaan ole ihan kohdallaan. Usein ne jäävät pitämättä ja päätyvät kirpputoreille ja kierrätykseen. Minun kaapistani löytyi tämä mekko, jonka meinasin jo myydä eteenpäin. Ostin sen Gina Tricotin aletangosta kahdella kympillä. Pidin lämpimästä turkoosinvihertävästä sävystä ja yläosan mallista ja kirjailusta. Yläosa peittää avonaisuudestaan huolimatta näppärästi rintaliivit. Materiaali on miellyttävää viskoosi-puuvillasekoitetta. Mekko on muodikkaasti takaa pidempi kuin edestä. Sitten tulee se MUTTA. Edestä mekko on hiukan liian lyhyt. Se vääristää mittasuhteitani epäedulliseen suuntaan. Minusta tulee lyhytjalkainen ja pitkäselkäinen, vaikka totuus on lähinnä päinvastainen. Mekossa on samasta materiaalista tehty vuori, joka tekee vyötäröltä poimutetusta helmaosasta pönkön ja lihottavan. Vuorista sainkin sitten tuunausidean, jota lähdin toteuttamaan.

 

Kuvassa on muuten rulla silkkisekoitekangasta, josta pitäisi jotain keksiä...Koko rulla maksoi Outlet- myymälässä vain 20 euroa. Samasta paikasta ostin takana näkyvän rullan ruskeaa neulosvuorikangasta, koko rulla maksoi vain 5 euroa. Tätä käytin mm. kesän juhlamekon vuorikankaana.


Irrotin mekosta vuorin ja päätin jatkaa mekkoa sillä pidemmäksi. Vaihtoehdot olivat polvi- tai maxipituus. Päädyin maxipituuteen, kun löysin kaapistani palan "akvarelliraitaista" puuvillakangasta, joka sopi paksuudeltaan ja sävyiltään täydellisesti turkoosiin mekkokankaaseen. Raitapala on kulkeutunut minulle siskoltani, joka pitää tylliritari- blogia. Säilytin takahelman pidempänä kuin etuhelman, eli nyt takahelma viistää melkein maata. Leikkasin mekon irroitetun vuorin kahdeksi suikaleeksi, avasin toisen sivusauman suikaleista ja ompelin ne yhdeksi pötköksi. Raitakankaasta tein toisen samanlaisen suikaleen, ja lisäksi puolet kapeamman suikaleen mekon helmaan. Poimutin suikaleet yläreunasta hyvin kevyesti. Poimua ei paljon tullut, muuten materiaali olisi loppunut kesken. Vähäinenkin poimutus tekee helmaan kuitenkin riittävästi volyymiä.


Huolittelin helman yksinkertaisesti vain tiheällä ja leveällä siksakilla.


Pujotin vielä etumuksen letittettyihin nyöreihin muutaman laatikostani löytyneen keltaisen muovihelmen.


Asusteina mekon kanssa käytän Kappahlin alesta viime syksynä 10 eurolla ostettuja koripunoksisia ballerinoja, ja niinikään Kappahlin aletangosta 2 euron hintaan löytynyttä kaulakorua. Kaulakoru tuo asuun hiukan kaivattua kontrastia. Paellavyö on Seppälän alesta parilla eurolla ostettu. Vaihtoehtoisena vyönä mekon kanssa käytän akvarelliraitakankaan lopuista letittämääni vyötä. Sitä käytin Thaimaan reissulla, ja kuva kokonaisuudesta löytyy Lomapukeutumista- postauksesta. Siellä on nähtävillä muitakin ihania kesämekkoja!


Pukeutumisneuvojan vinkki: Maximekon kanssa välttämättä ei kannata käyttää klassisia, naisellisia korkokenkiä, sillä kokonaisuudesta tulee helposti mummomainen tai rouvamainen. Parempi valinta on tyttömäiset balleriinat tai hiukan jämäkämmät, vaikkapa korokepohjilla varustetut kengät, säästä riippuen jopa reippaat nilkkurit tai saapikkaat. Hyvä valinta tilanteesta riippuen ovat myös sandaalintyyppiset kengät tai espradillot. Mutta muistakaa, että kokonaisuus ratkaisee!

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...