lauantai 19. heinäkuuta 2014

Sifonkimekon tuunaus

Ostin tämän sifonkimekon pari vuotta sitten Kappahlin "osta 3, maksa 2" -kampanjasta. Maksoin kolmesta vaatteesta 45 euroa, eli karkeasti 15 euroa per vaate. "Tekstiilihörhönä" olin taas kerran kauniin materiaalin uhri. Sävykäs akvarellimainen perhosensiipikuosi sai minut ostamaan vaatteen, vaikka se ei malliltaan ollut mieluinen. Kaapissa se sitten ajelehtikin, kunnes päätin sen pukevammaksi tuunata. Tässä maksimittaisessa mekossa on ns. empireleikkaus, eli vyötärö on ylhäällä rintojen alla. Leikkauksesta lähtee helman poimutus. Käytännössä mekon leikkaus saa minut näyttämään raskaana olevalta, vatsakkaalta. B- vartalotyypille, jota edustan, vyötärön olisi parempi olla vaatteessa oikealla kohdallaan. Eipä siinä sitten muuta vaihtoehtoa ole, kuin saada vyötärö jollain keinolla laskettua alas oikealle kohdalleen. Ratkaisu löytyi takakappaleen solmiamisnauhoista. Aukaisin mekon olkasaumoista ja kavensin olkalinjaa käsivarren puolelta reilusti. Irroitin takaa solmiamisnauhat ja leikkasin ne 8 pätkäksi, jotka ompelin olalle, neljä kappaletta molemmille tasaisin välein. Tämä konsti riitti laskemaan mekon vyötärön oman vyötäröni kohdalle. Koska helma samalla piteni, lyhensin sen sopivaksi. Näin yksinkertaisesti uusi lempimekko on valmis!Asustin mekon hiukan rokahtavalla Gina Tricotin tekonahkavyöllä, jonka löysin vuosia sitten alesta 5 eurolla. Vyö tuo asuun kontrastia, ettei kokonaisuudesta muodostu liian söpö ja "hippimäinen". Mekon muutos tuo näkyviin myös hiukan ihoa, näin asu ei ole niin peittävä ja kaapumainen.


Näin näyttävän mekon kanssa asusteiden kanssa kannattaa olla varovainen. Upeat Ellokselta tilatut paljettisandaalit vain vilahtavat pitkän helman alta. Ikää nahkaisilla sandaaleilla on jo 7-8 vuotta, ostohintaa en enää muista. Koruja en asuun enää lisäisi, korkeintaan suurehkot korvakorut voisivat sopia.5 kommenttia:

 1. Mulla on näiden empirelinjaisten kanssa sama ongelma. Äitiysmekkoja ovat.
  Tämä on hieno uudistus mekolle ja on totta tosiaan kaunis kangas. Ei ihme että "hairahdit" :)

  VastaaPoista
 2. Tiedä siitä luovuudesta, enemmänkin ihan järkeilyä ja ongelman ratkaisua...Sellaiset empirelinjaiset vielä menevät, joissa ei sitten ole rypytystä rintojen alla, eli laskeutuvat sileästi. Sitten kun vielä laittaa leveän vyön rintojen alle, niin näyttää paremmalta. Mutta nämä ovat aina vartalalotyyppi- kysymyksiä, joillekin tällainen rypytettykin empire-linja sopii mainiosti!

  VastaaPoista
 3. Siis aivan UPEA muutos tällä mekolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Siitä tuli ihan käyttökelpoinen suht vähällä vaivalla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...