keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Wanha Haihara

Vierailin jälleen jokakesäisessä käsityöläistapahtumassa nimeltä Wanha Haihara. Sää suosi tapahtumaa ja väkeä oli runsaasti paikalla. Tapahtuma järjestetään Haiharan taidekeskuksen kartanomiljöössä, jota olen ylistänyt jo aikaisemmin tässä postauksessa. Kartanon ympäristössä oli TAMK:in taideopiskelijoiden ympäristötaidetta. Minua kiinnosti erityisesti tämä vanhoista ikkunanpokista tehty teos, kun autotallissa odottaa se konttitorilta ostettu ikkuna. Kaunis idea! Takana näkyvässä Tallissa oli Nokian kuvataiteilijoiden monipuolinen näyttely "Luomakunta".

Runebergin mökissä oli Jarmo Karjalan ja Sakari Kalliomäen näyttely "Kesäpäivän pysähdys". Yhteisnäyttely koostui valokuvista ja taidelasista.Perinteinen Wanhan Ajan asukilpailu keräsi mukavasti osallistujia.


Tänä vuonna asukilpailun voitti keskiaikainen ritari. Asu on taidokasta käsityötä taottuine kypärineen ja nahkarukkasineen.


Parhaan kojun esillepanon voitti Hämeen keskiaikaseura, jota arvon leidit edustavat. Hienoja ovat nämäkin itsetehdyt puvut. Tarttui minuunkin pieni kipinä näitä asuja katsellessa, kenties minäkin vielä osallistun tähän kisaan. Siitä kyllä sitten saatte kuulla, jos näin käy! 


Ja ihaillaan vielä naisten pukuja takaakin päin...


Päivän kruunasi upea tulishow.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...