lauantai 31. tammikuuta 2015

Palaprojekti - kävelypuku 60-luvun tyyliin

Aloitin "palaprojektini" viime talvena talvitakeista. Halusin muutama vuosi sitten ruskeisiin nahkasaapikkaisiin sopivan talvihameen, joten ostin Eurokankaan penkomislaatikosta ruskeankirjavan villakangaspalan.

Kankaasta jäi kaappiin odottamaan vielä pieni "hihojen mentävä" pala, jonka yhdistin beessiin villakankaaseen. Beessi villakangas on peräisin Eurokankaan ns. kassitarjouksesta, jossa muovipussillinen palakankaita maksoi 10 euroa. Kassitarjouksen kankaille tuli hintaa vain n. 50 senttiä/metri. Myös asun vuorikangas on kassitarjouksen paloja. Napit löytyivät omasta nappilaatikosta, john ne ovat kulkeutuneet kirpputorilta. Tukikangas on hankittu tehtaanmyymälästä 1 euron metrihintaan, samoin hameen helman koristenauha 20 senttiä/metri.

Takin kaava on vanhasta Moda-lehdestä nro 5/08 malli 1C.

This a bit like "sixties style ladies suit" I made of two different kind of wool fabrics, the other one is plain beige and the other one patterned brown. Big old-fashioned buttons I found from a flea market.Nahkasaapikkaat on ostettu Tullin kengän poistomyynnistä viime vuonna hintaan 40e, kaulaliina H&M ale 6e, Seppälän alen sukkahousut 4e ja nahkahansikkaat 5e. Näistä aineksista syntyi tämä ruskean-okransävyinen hiukan 60-luvun kävelypukua muistuttava asu.


Taas täytyy kehua ompelukoneeni (Quilt expression 4.0) napinläpeä. Ilman sitä näitä takkeja tuskin olisi tullut tehtyä... Suuret vanhanaikaiset napit löytyivät kirpputorilta.


8 kommenttia:

 1. Tyylikästä menoa ja värisävyt miellyttävät minua kyllä kovasti! Sinä olet melkoinen mestari löytämään edullisesti kauniita materiaaleja ompeluksiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Olen työskennellyt alalla niin kauan että työpaikkojen kautta ja tehtaanmyymälöistä on tullut haalittua edullisia kankaita. Ja kun asuu isossa kupungissa niin kangaskaupan tarjonta on tullut katsastettua säännöllisesti. Nyt kankaita on niin paljon, etten reiluun vuoteen ole ostanut yhtään.

   Poista
 2. Hienot on. Tykkään itse noista sävyistä, mutta palalaareilla en kyllä koskaan hahmota mitä niistä voipi tehdä, joten useat kangaspalat jää sinne. Pitäis vaan ostaa silmää miellyttävä kangas ja sitten vasta suunnitella mitä siitä tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Joskus tiedän heti mitä palasta syntyy joskus olen ostanut vain värin tai muun miellyttävän ominaisuuden perusteella. Eurokankaan kassitarjouksiin on tullut tungettua kaikenlaista, kun se ei maksa yhtään sen enempää...

   Poista
 3. Tyylikäs kokonaisuus ja jälleen niin idearikasta suunnittelua ja toteutusta:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Välillä mua miellyttää tuollainen hiukan vintage tyyli.

   Poista
 4. Tämä on kiva asu:) Kivasti tuo keltainen sopii siihen, niin huivin, sukkahousujen kuin puidenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, metsäntyttö! Mulla on viha-rakkaussuhde keltaiseen. Ennen en voinut sietää, mutta sitten kun löytyi oikea sävy se alkoikin miellyttää.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...