perjantai 23. tammikuuta 2015

Palaprojekti - kietaisupaita ja villakangashame

Alla olevan kietaisupuseron olen tehnyt kaapistani löytyneestä kangaspalasta. Kietaisupuseron materiaali on lämmintä ja paksua veluurineulosta Eurokankaan kassitarjouksesta hinta n. 50s/metri. Kiinnitys on sivusaumassa satiinisolmiamisnauhoilla.

This wrap shirt is made of warm and soft velour. Skirt is made of piece of black wool wich  I decorated with lace and flowers. 


Rintapielen koristekukan tein käsin tilkuista. Siinä on pohjana rintaneula, joten sen voi myös irroittaa.


Hame on mustan "Cocoon" - pakkastakin jämäpalasta tehty. Hameen helmaan olen kirjonut kukkasia jämälangoista ompelukonetta hyödyntäen. Olen ensin piirtänyt kukat kankaaseen kangasliidulla, ja sitten kiinnittänyt neulelangat viivoihin leveällä siksakilla.


Helman brodeerattu pitsinauha on ostettu kirpputorilta 50 sentillä. Hameeseen on tehty on vuori takin vuorin hukkapalasta. Sivusaumassa on vetoketju ja vyötärö on huoliteltu ripsinauhalla.


15 kommenttia:

 1. Siististi tehtyjä vaatteita! Olisipa hauska nähdä miltä näyttäisivät oikeassa käytössä. Mallinukke-idea on nasta veto mutta jää vähän etäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinisen talon neiti! Kyllä nukke tietysti vähän etäännyttää. Välillä kuvaan itseni päällä vaatteita, mutta se on niin paljon hitaampaa kuin nuken käyttäminen. Noin yksi kolmestakymmenestä otoksesta on tyydyttävä kun ottaa valokuvia itsestään etälaukaisimella. Perheenjäsenet ovat aivan toivottomia ja vastenhaloisia valokuvaajia. Vilukissana astmaatikkona en kauaa kestä mallina värjötellä, ja sisällä ei ole kovin montaa järkevää kuvauspaikkaa, eikä valokaan tahdo talviaikaan riittää, joten kompromissilla mennään näin talviaikana.

   Poista
 2. Tykkään varsinkin tuosta hameesta ja sen koristeluista ja sukat on myös kivat! Olen samaa mieltä, että olisi vielä hauskempi ihan päällä nähdä, mutta ymmärrän hankaluudet kuvaushommeleissa. Hyvä vaihtoehto tuo mallinukke näinollen. Meilläkään ei tahdo sisällä olla kelvollista paikkaa kuvien ottamisellle ja sitten on kipaistu pihalle värjöttelemään:( Ja on hiukan ärsyttävää pyydellä kuvia ottamaan, vaikka sitä ihan mieluusti kyllä tehdäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Hyvä että sinulla on innokkaita kuvaajia. No, täytyy todeta, että käytän miesväen atk-apua niin paljon, että ehkä kaikkea ei voi vaatia....

   Poista
 3. Hameen koristelut on minustakin tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Tykästyin tuohon tapaan tehdä koristeluja, nopeata ja suhteellisen helppoa.

   Poista
 4. Minäkin vallan ihastuin tuon hameen koristeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämä on vähän vanhempi tapa minulla tehdä koristeluita. Se sinun kierrätyshaasteeseen tekemäni takkikirjailu oli tämän tyylin jatkokehittelyä.

   Poista
 5. Kaunis setti! Kuvaaminen on kyllä pimeässä hankalaa, mallinuken käyttö onkin tuore idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Jatkossa käytän nukkea varmaan enemmänkin, koska siirryn blogissani tulevaisuudessa varmaan enemmän pukutaiteen ja fantasia-asujen puolelle. Mutta ensin täytyy saada kangasvarastoa pienemmäksi ja tehdä itselle päällepantavaa...

   Poista
 6. Asu on kauniin persoonallinen. Tykkään kietaisujakun mallista ja hame on hieno. Niin uniikkia :-)

  VastaaPoista
 7. Voi että mä ihailen kaikkia käsillä taitajia! Kietaisupusero on lämpimän näköinen. Hame kertakaikkisen ihana!

  Täällähän on paljon kaikkea mielenkiintoista. Tupsahdin tänne Pink Bubble - blogin kautta. Palaan takaisin :)

  terv. PirjoW / Virtuaali Moleskine www.paivienikirja.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Piipahdin sinun blogisi puolella, mielenkiinoinen blogi sinullakin! Minäkin palailen sinne tarkemmalle tutustumiskierrokselle.

   Poista
 8. Kietaisutakin malli on kaunis, ja hame on huikea! Kirjailuilla saa kivasti lisäilmettä vaatteisiinkin. Minulle se on vieraampi tekniikka, mutta opettelemallahan sitä oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Tekniikka on aika nopea oppia, ei mitenkään vaikea. Sillä saa nopeasti valmista verrattuna käsin kirjomiseen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...