torstai 1. tammikuuta 2015

Art Deco- iltapuku

Esitellään nyt uuden vuoden ja päättyneen juhlakauden kunniaksi tavallista juhlavampi asu.Tämä lähimetsässä kuvattu iltapuku jäljittelee "art deco"- tyyliä vapaamuotoisesti. Puvun päällikangas on tehty vanhasta verhosta, jonka löysin kirpputorilta eurolla vuosia sitten. Verhokankaana se on tosi ruma, liian romanttinen ja imelä, mutta sopii tyyliltään erinomaisesti koristeelliseksi iltapukumateriaaliksi. Vuorikangas sekä pääntietä ja kädenteitä somistava paljettinauha on Luhdan tehtaanmyymälästä ostettua ylijäämää. Vuorikangas maksoi 2 euroa/metri ja paljettinauha 20 senttiä/metri.

 This "art deco"- style evening dress I made of  an old curtain that I found from a flea market years ago. Inspiration for the flower decoration of the dress I found when I took photos of withering roses in autumn. This evening dress is made by following "zero waste" -philosophy, so nothing of the materials end up in "dustpin". All the tiny pieces of fabric is used to decorate this dress.


Puku on toteutettu ns. "zero waste" -periaateella, eli asun valmistamisesta ei ole jäänyt ollenkaan roskiin menevää jätettä muutamaa langanpätkää lukuunottamatta. Puvun koristeruusut on tehty kankaan leikkuussa jäljelle jääneistä tilkuista ja suikaleista. Ruusuihin olen ommellut somisteeksi lyhyitä helminauhoja vapaasti roikkumaan. Inspiraation pukua somistaviin ruusuihin sain näistä pakkasenpuremista kuihtuvista ruusuista, jotka olivat ihmeen kauniita.


Päällikankaan ja vuorin leikkuusta jääneet kolmion muotoiset palaset ompelin liehukkeiksi helmaan sivu-, etu- ja takasaumoihin. Näin helmasta tuli epäsymmetrinen, ja se sai lisää volyymiä. Loput verhokankaan suikaleet huolittelin huivipäärmeellä nauhoiksi, jotka liitin helman ruusuihin roikkumaan. Näin koko kangas tuli käytettyä hyödyksi!


Puvun sivusaumassa on piilovetoketju (hinta 60 senttiä). 


Yhteensä puvun materiaalit maksoivat noin 6 euroa. Käsityötä tässä puvussa oli melkoinen määrä ja työtunteja kului. Hinnaltaan edullisista (silti laadukkaista) materiaaleista huolimatta puvusta tulisi melko hintava jos työlle ruvettaisiin laskemaan hintaa...   


HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!
13 kommenttia:

 1. Kaunis mekko ja kauniisti kuvattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lilli! Talvi on kaunista aikaa ja antaa kauniin taustan myös vaatteiden kuvaamiselle.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tosi herkkiä kuvia :) Ja kaunis leninki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnneS! Tämä postaus muodostaa hauskan vastakohdan edelliselle postaukselle. Vaikka kuvauspaikka on sama niin musta cocoon-takki postaus on lähinnä synkeän gootti.

   Poista
 4. Huippuja sun loihtimat vaatteet! Jos Almalla olis siivet, kuin metsän keiju juhla-asussa hän olis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jatta! Olen itsekin toivonut Almalle siipiä. On meinaan hikistä hommaa rahjata sitä pitkin metsiä....Painava neiti!

   Poista
 5. Tosi upea ja tykkään myös väristä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Sävyt on minustakin tässä puvussa jotenkin kohdallaan, ei ole ihan pliisu vaikka onkin pääväritykseltään beessi!

   Poista
 6. Ai kuinka ihana, ruusut erityisen upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini! Vähän työläitä nuo ruusut, mutta palkitsevaa ja kivaa näpertelyä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...