torstai 19. maaliskuuta 2015

Kirpputorikierros ja luentoilta

Minä ja vaatetusalan opiskelukaverini parinkymmenenen vuoden takaa teimme ostoskierroksen Tampereen kirpputoreilla. Syynäsimme läpi tarjonnan UFF:lla, Fidassa ja Tarinassa.

We did a little shopping tour around the flea markets in Tampere. We stopped to have lunch and coffee with cake at Bistro Venla. This week we also visited a nice "Bobbin lace as a hobby" -exhibition and lecture at Verkaranta. Berenike from blog "Berenice`s Hair"  kept us a lovely and inspirational lecture about blogging as a hobby.   


UFF tarjosi ostokset tasarahalla. Liike on siisti ja valikoimaa riittää.Kirpputori Cafe Tarina on myös siisti, hyvin viihtyisä ja idyllinen. Yläkerta näyttää antiikkiliikkeen ja vanhanajan kahvilan risteytykseltä. Alakerrassa on myyntipöytiä.


Fidan ikkunaa on pakko ihailla, esiinpano on kuin putiikissa ikään. Vaatevalikoimaa oli tolkuttomasti. Kirpparikierros toimii aina hyvänä rokotteena turhaa ostamista vastaan, eihän tämmöisessä määrässä käytettyjä vaatteita ym. muuta tavaraa ole mitään järkeä!


Shoppailun välissä oli pakko tankata. Bistro Venlan kakut ovat ihania, kuvassa valkosuklaa-karpalokakku kinuskikastikkeellla, taivaallista! Täytyy kehua myös täytettyjä perunoita ja salaatteja.


Kirpparilta jäi käteen pari aasialaistyylistä paitaa tuunausta varten. Paidat ovat sen verran kauhtuneita etten käytä niitä sellaisenaan. Otan niistä talteen itämaiset nauhanapit, brodeeraukset ja batiikkikuviot. Napit maksavat uutena 3-5 euroa kappale, joten yhteensä seitsemästä napista kannatti maksaa 4 euroa, sen enempää nämä paidat eivät yhteensä maksaneet.


Saman kaverin kanssa eksyimme tiistaina Verkarantaan. Katsastimme Käsi-ja-taideteollisuuskeskus Verkarannan ihanan "Nypläys harrastuksena"- näyttelyn. Siinä on myös käsityö, jota olisi kiva osata. Monipuolinen näyttely esitteli nypläämällä tehtyjä tauluja, koruja, asusteita ja vaatteiden somisteita. Kiva olla liikkeelä sellaisen ihmisen kanssa, joka jaksaa myöskin huokailla tällaisten käsitöiden edessä. Kyllä meillä Suomessa on paljon niin taitavia tekijöitä!

Näyttelykierroksen jälkeen kävimme kuuntelemassa yläkerrassa luennon "käsityöbloggaajan elämää". Luennoitsija oli vaihtunut viime tingassa sairastumisen vuoksi, mutta se ei haitannut yhtään. Berenike "Berenice`s hair"- neuleblogista piti meille innostavan luennon bloggaamisen eri mahdollisuuksista. Vuoden blogia pitäneenä oli kiva kuunnella kahdeksan vuotta bloganneen käsityöläisen ajatuksia. Bereniken blogin linkki löytyy vastaisuudessa myös omasta blogiluettelostani.


Verkarannassa on myös ihania käsityöläispuoteja, kuten Pikku Putiikit ja Ateljeekatu. 


11 kommenttia:

 1. Tampereen kirppiksiltä mäkin oon parkaimmat löytöni tehnyt :) Tarviikin varmaan joskus poiketa uudelle kirpparikierrokselle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässähän oli vain muutama kirppari. Niitä on Tampereella niin paljon...Täytyy postailla lopuista kirppareista myöhemmin.

   Poista
 2. Minä monesti myös mietin tuota valtavaa määrää tavaraa jota myydään kirppareilla. Enemmän sitä kautte, että jos vain itse jaksasi/pystyisi enemmän kirppareita kiertämään niin kaiken tai ainakin lähes kaiken löytäisi niistä itselleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kyllä nykyään pärjäisi kirpparitarjonnalla, jos tosiaan olisi aikaa paneutua tavaroiden hankkimiseen kirpparilta.

   Poista
 3. Aivan, valtaisa vaatemäärä melkein tukahduttaa. Joskus ihmettelen niitä hylättyjä hyväkuntoisia ja hyvänlaatuisia vaatteita joista saisi pienellä tuunauksella uusia, kuinka joku on pystynyt ne heivaamaan. Sitten tajusin - kaikki ei osaa eikä viitsi- enkä itsekään aina jaksa tuunata kaikkea mitä kaapistani löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ihmettelen viitseliäisyyden tai taitojen puutetta, kun uusi vaate hylätään yhden napin puuttumisen takia. Toki järkevää sen tuunauksenkin pitäisi olla, ei ihan kaikkea kannata tuunata.

   Poista
 4. Kiva postaus, olispa mukavaa käydä Tampereella pitkästä aikaa :). Minä olen muuten joskus opiskeluaikoina kokeillut tuota nypläystä. Mielenkiintoista puuhaa! Kyllä kirppareilta löytää paljon käyttökelpoista tavaraa sellaisenaan tai sitten käsityöjuttuihin. Itse olen vain aika laiska nykyään kiertelemään, jos ei ihan selkeästi ole jotakin hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nypläys jäi minua kyllä kiinnostamaan. Minulle on kyllä vaarallista sanoa tuollaista ääneen - Kohta on sitten taas uusi aikaa vievä harrastus :D Minäkään en yleensä yksin lähde kiertämään, mutta siipan ja muutaman kaverin kanssa tulee joskus kierrettyä.

   Poista
 5. Oli mukava lukea Tampereen kirppiksistä, olen joskus siellä kiertänyt niitä. Mutta siitä on jo tosin vuosia aikaa. Minä tein yläasteikäisenä nypläystä, silloin ei ollut minun juttu (en vaan jotenkin tajunnut virheitä silloin, opettaja käski moneen otteeseen purkaa. taisin 5cm saada valmista pitsiä aikaiseksi). Nyt ehkä voisi uudestaan verestää muistia ja varmasti itsekin ne virheensä jo tajuaisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että nypläys voisi olla aika haastavaa...varsinkin kun on tottunut vähän oikomaan näissä käsitöissä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...