perjantai 6. maaliskuuta 2015

Palaprojekti - Louhi-hame

Tässä luvatut paremmat kuvat jämäkankaista Kalevalan päivän viimeisinä tunteina valmistuneesta Louhi-hameesta. Hame ehti edellisen postauksen huonolaatuisilla yökuvilla nippanappa mukaan  "Käsityöblogit"- ryhmän helmikuun haasteeseen.

This "Louhi" skirt is made of different kind of wool textiles. With this skirt I took part to "Käsityöblogit"- Facebook groups February´s challenge. I added some appliques and decorative ribbon to the hem of the skirt. Pattern of this asymmetrical skirt I my own design.


Onneksi ilmakin oli nyt sen verran lämmennyt, että vilukissakin pystyi ilman talvivaatteita ulkona poseeraamaan. Fransan 12 euron alepaidan päälle piti kuitenkin heittää vielä vanha Kappahlin aletangosta 10 eurolla löytynyt puuvillaneulostakki. Takki on hauskan mallinen ja suosikkini jo monen vuoden ajan.


Hameen kirjailu on toteutettu tilkuista ja jämäneulelangasta. Lanka ja tilkut on kiinnitetty samaan aikaan leveällä siksakilla pohjakankaaseen. Kapea kukkakoristenauha on Tiger- hömppäkaupasta ostettua kankaista askertelunauhaa.


Nahkaiset "pitsikuviobootsit" on kymmenisen vuotta vanha  Elloksen alelöytö. Reikäkuvioiset bootsit maksoivat n.35 euroa. 


Tässä tämä kietaisuhame kokonaisuudessaan. Epäsymmetrisen kietaisuhamekaavan olen itse kuositellut peruskaavasta. Malli on aika kiva, joten teen varmaan toisenkin hameen samalla kaavalla. Vanha ruutunauhanpätkä löysi vihdoin paikkansa hameen vyötärö- ja solmiamisnauhoina. Vyötärön ja nauhat voi myös halutessaan jättää näkyville, jolloin hameen ilme muuttuu.


Helmet olen itse tehnyt kierrätys- ja ylijäämätarvikkeista, ohjeet ja lähikuvat löytyvät tästä linkistä.


16 kommenttia:

 1. Hienostu istuu hame päälle. Upean värikäs ja tyylikäs kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Oli pakko laittaa beessiä asuun, ettei tule liian värikäs!

   Poista
 2. Tykkään tästä yhdistelmästä. Kaikki osat sopii niin hyvin yhteen. Tosi kivat muuten nuo saappaat. Nuo helmet sopii myös juuri tähän asuun. Minullahan on muuten ystäväni kanssa meneillään sellainen "korut käyttöön" - projekti. Emme ole kumpikaan osanneet oikein koruja käyttää, mutta nyt on yritetty joka päivä valita jotain käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minäkin joudun aina välillä ryhdistäytymään korujen käytössä. Ne on niin helppo jättää pois käytöstä pitkiksikin ajoiksi.

   Poista
 3. Hame on todella ainutlaatuinen ja upea, sopii myös kokonaisuuteen loistavasti. Kenkäsi on muuten hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Pidän itsekin kengistä, vaikka korko on mulle pari senttiä liian korkea.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...