torstai 12. maaliskuuta 2015

Neliömäinen kimonojakku

Kävimme hiihtolomaviikolla shoppailemassa kevätvaatteita kahden vanhemman leidin ja neljän nuoren neidin voimin. Samalla tuli katsastettua ajankohtainen muoti, joka oli paljolti samantyylistä kuin nuoruuteni muoti 80-luvun lopulla: hattuja, haalareita, leveitä napapaitoja, revittyjä farkkuja ja shortseja. Jos minulla olisi tapana tuntea itseni vanhaksi, tässä tilanteessa olisi voinut niin käydä. Sen sijaan totesin vain, että muodilla on oma kiertokulkunsa. Nuorille neideille muoti näytti kelpaavan, ja vaatekasseja kertyi käsivarsille.

On ajan muodissa jotain kivaakin. Pitsivaatteita on nyt paljon, mekkoja, paitoja ja röyhelöhameita. Muistan, että minulla oli nuorena jopa pitsihousut. Pitsistä pidän yhä edelleen. Kaapissa odottaakin pari pitsikangasta vuoroaan...

Ehkä hauskin muoti-ilmiö tällä hetkellä on mielestäni kimonomaiset yläosat. Mutta kuten kuvitella saattaa, en ostanut sellaistakaan kaupasta, vaan päätin tehdä itse. Kankaitahan minulla kaapissa on. Shoppailin siis vain ideoita, en vaatteita.

This spring kimonolike tunics are very fashionable. I sewed this very simple kimono tunic for myself. Material is very light cotton blend with aquarelle flower design.   


Valitsin ensimmäiseen kimonojakkukokeiluuni tämän ohuen puuvillasekoitteen jota ostin L-Groupin tehtaanmyymälästä kokonaisen rullan 15 eurolla. Kankaassa on akvarellimainen tyylitelty kukkakuvio, joka on tällä hetkellä varsin trendikäs.


Eräässä naistenlehdessä näitä kimonojakkuja kutsuttiin "turvavaatteeksi". Sellaisen kun voi heittää muun vaatetuksen päälle suojaksi katseilta tai viimalta. 


Kimonojakun alle puin L-Groupin tehtaanmyymälästä 9.5 eurolla löytyneen mustan JAP-trikoomekon, jossa on epäsymmetrinen helma. Nahkasaapikkaat ovat vanhat kunnon 119 euron Tamarikset.


Tuulinen päivä....


Tämän kimonojakun tekemiseen ei kaavaa tarvittu, ainoastaan mittanauhaa. Sitten sakset käteen ja neliön leikkuuseen. Etukappaleelta leikkasin palan pois viistosti olkapäältä alas. Helppo kuin mikä! Tämä kimonomalli on kuitenkin makuuni vähän liian yksinkertainen, joten jatkan kokeilua vähän vaativammalla mallilla. Eli jatkoa seuraa.  

12 kommenttia:

 1. Nätti jakku. Kangas on kivan värinen!

  VastaaPoista
 2. Hieno, ei näytä yhtään aamutakilta. Kuka semmoisia edes käyttää muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Näissä on aina se pelko että onko se sitten aamutakin näköinen. Niin en kyllä minäkään käytä varsinaista aamutakkia.

   Poista
 3. On kyllä kaunis! Tutulta kuulostaa kaupoissa ideoiden etsiminen. Sitä tulee itsekin harrastettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Juu, kaupoista tulee välillä ideoita mukaan...

   Poista
 4. Keväinen ja raikas! Minäkin tein jämäkankaista joskus talvella vähän samanmallisen. Liekö se jostain kaupoista minunkin ideani peräisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minustakin kangas tuo kevään mieleen.

   Poista
 5. Helppo ommella, helppo käyttää + kaunis kangas. Näistä minä tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! On todella helppotekoinen ja nopea. Tykkään näistä akvarellimaisista kuoseista :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...