sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Lähikuvausharjoituksia ja ilahduta bloggaajakaveria- haaste

Sain tämän haasteen Mellun Hollywool- blogin monitaituri Mellulta. Tässä haasteessa ilahdutetaan bloggaajakaveria. Säännöt menevät näin:

1. Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt, ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat. (Päätät itse määrän.)

2. Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haasteen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivammalla tavalla, esimerkiksi postaamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös kommenttien tai sähköpostin välityksellä!

3. Voit toki ilahduttaa jo haasteessa mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei enää tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.

Haastan mukaan Tylliritari- blogin Sinin.

Sitten vähän valokuvausasiaa:

Kuten jossain välissä jo mainitsinkin, sain siipaltani viime jouluna kivoja lahjoja: uuden laajakulmaisemman objektiivin ja close up- eli lähilinssisarjan. Objektiivia käytän etenkin luontokuvauksessa.

Kummallakaan objektiivillani ei kuitenkaan pääse kovin lähelle kuvattavaa kohdetta. Lähikuvaukseen on olemassa omat objektiivinsa, jotka ovat mielettömän kalliita. Ne voi korvata käyttämällä paljon halvempaa ratkaisua eli close up- linssejä. Nämä linssit ovat objektiivin päähän kiinnitettäviä linssejä, joita voi tarpeen mukaan kiinnittää myös useampia peräkkäin.


Kuvassa on nahkainen linssisarjapaketti, jossa on +1, +2, +4 ja +10 linssit. Kuvassa edessä pari linssiä sekä uusi objektiivini.


Linssien kiinnittäminen ja niillä kuvaaminen on melko helppoa. Linsseillä saa otettua kuvia vielä paljon lähempääkin kuin nämä keväiset tulppaanikuvat. Käytin lähilinssiä mm. tämän postauksen lähikuvissa.


Käsityöbloggaajalle lähilinssit ovat tarpeen silloin, kun haluaa ottaa selkeitä kuvia koruista, napeista, koristeista tai esim. neuleen pinnasta. Lähilinsseillä on myös hauska leikkiä ja ne kulkevat pienen kokonsa vuoksi näppärästi mukana luonnossa, jos haluaa vaikka ötökästä hyvän kuvan.


12 kommenttia:

 1. Toosi hyviä kuvia oot ottanut! :)
  Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
  ---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kunnollisesta kamerasta vasta haaveilevana ei voi kuin ihailla noin tarkkoja kuvia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaatimattomammallakin kameralla ja jopa kännykällä saa hyviä kuvia. Täytyy joskus postailla niistäkin vinkeistä.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Laitoin sinulle fb:hen viestiä. Taisi mennä muut-kansioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mellu! Juu viesti tuli perille, kävin jo kurkaamassa.

   Poista
 4. Voi kun kätevältä kuulostaa nuo lähilinssit. En ole kuullutkaan. Kauniita lähikuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lähilinssivinkki tuli valokuvauskurssilla. Siellä saa tietoa näistä hauskoista ja edullisista "leluista".

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...