lauantai 28. maaliskuuta 2015

Vanhoista sohvatyynyistä uudet keväiset tyynyt

Ostimme viime kesänä uuden sohvan. Samalla olohuoneen kalusteet alkoivat vaihtua vaaleasta "ysäriviilupyökistä" tummaan ja täyspuiseen kalustukseen. Uudessa olohuoneen sisustuksessa on kierrätyskeskuslöytöjä, itse tuunattuja ja uutena ostetuja huonekaluja. Syynä sohvan vaihtoon ei ollut kyllästyminen, vaan vaalea sohva tuli tiensä päähän. Vaalea sohvanpäällinen pinttyi rumaksi farkuista lähteneen sinisen irtovärin vuoksi, jatkuvasta suojaamisesta ja puhdistamisesta huolimatta. Meidän pitkäksi venähtänyt nuori it-velho viimeisteli sohvanvaihdoksen hyppäämällä sohvalla iloisesti istualtaan niin, että jousirakenne hajosi. Sanomattakin oli selvää, että uusi sohva on niin tumma, että farkuilla voi huoletta siinä istuskella.

I made some new fresh spring covers for our old and dull looking light beige sofa cushions. I bought some colorful "apple and pear"- patterned cotton fabric to make the new covers.  After sewing a few seams I had brand new looking cushions. Now spring may come! Säästin kuitenkin vanhan sohvan suuret ja laadukkaat nojatyynyt  myöhempää käyttöä varten. Kuvassa uudella mustanruskealla sohvalla vanhan sohvan vaaleanbeessi tyyny. Jotainhan näille tyynyille piti tehdä, eihän nämä nyt sovi ollenkaan yhteen...


Rikoin jo reilun vuoden kangaslakkoni ostamalla Eurokankaasta tyynyihin uuden päällyskankaan, kaapista kun ei löytynyt mukavan keväistä kangasta päällisiin. Mukaan tarttui "omppu ja päärynä" -kuosinen 100% paksu puuvillakangas.


Toteutin ompelussa "zero waste"- ajatusta, sillä kaappini ei kaipaa enää yhtään turhaa kangaspalaa. Ostin 150 cm leveätä kangasta tasan 130 cm, jolloin siitä sai leikattua kaksi sopivan kokoista päällistä vierekkäin. Leikkasin ensin molemmista hulpioreunoista reilut nauhat. Ompelin tyynynpäällisen nurjalle puolelle hulpioista solmiamisnauhat. Päällinen on ommeltu ensin huolittelemalla kangaspalan päädyt ja sitten taittelemalla pala sopivaksi sivusaumojen ompelua varten. Koska päällinen on ommeltu yhdestä palasta, omenat ja päärynät ovat nurjalla puolella ylösalaisin, mutta eipä se minua haittaa!


Tämä oli todella nopea ja helppo vanhojen tyynyjen keväinen uudistus. Kangas maksoi 19.30 euroa, eli hintaa tuli vajaan kympin per tyyny. Vanhoja sohvatyynyjä on vielä muutama jäljellä, ehkä sohvan ilme vielä muuttuu... Mutta nyt kevät saa tulla!

8 kommenttia:

 1. Hauska keväinen kangas! Nauhoilla kiinnitettävät päälliset on helpot vaihtaakin - sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Kyllä helppo vaihtaa, ja nämä on myös helppo tehdä.

   Poista
 2. Kiva kuosi tyynyissä. Keväiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Keväällä haluaa vähän väriä arkeen.

   Poista
 3. Onpa hienot tyynyt, raikastui todella paljon koko tila :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...