perjantai 4. maaliskuuta 2016

Maaliskuun värihaaste - Mustan ja valkoisen kontrasti


Mikäs sen mukavampaa kuin valokuvata mustavalkoisen asun kontrastia, kun vielä on lunta taustaksi :) Hommahuone- blogin maaliskuun värihaaste liittyy nimittäin värikontrasteihin ja toisiaan täydentäviin väreihin.


Monen mielestä valkoinen on vaatetuksessa kesäväri, mutta minä pidän siitä erityisesti talvella. Syynä tähän on osaksi se, että kuvaan valkoisia vaatteita mielelläni lunta vasten, vaikka se on melko haastavaa. Tämä asu on kuvattu pikaisesti sinisen hetken aikana ennen pimeyden laskeutumista. Mallina toimii tietysti ihana Alma ;)


Tein samalla kaavalla kaksi paitaversiota kaapistani löytyneistä hukkapaloista. Valkoisen ja mustan kontrastia on helppo pehmentää erilaisilla pitseillä. Yllä olevaan paitaan ompelin alavaraa hyödyntäen kujan ja kiristysnauhan valkoisesta silkkinauhasta. Helmaan löytyi ompelulaatikosta juuri ja juuri riittävän pitkä puuvillapitsi. Sivusauman tietämille eteen helmaan aplikoin pitsikankaanpalasta leikatun kuvion.


Toisen paidan materiaalissa on paksummasta langasta muodostuvaa tehosteraitaa. Se on myös sävyltään lämpimämpi, mutta ei kuitenkaan aivan luonnonvalkoinen. Tämän paidan hihansuihin ja helmaan ompelin leveää organzapohjaista pistinauhaa. Paidan pääntielle aplikoin palan pitsikangasta.


Sopiva musta valkopilkullinen hamekangaspala löytyi myös kaapista. Ohut A- linjainen hame on vuoritettu. Vyötärö on huoliteltu ripsinauhalla ja sivusaumassa on vetoketju ja nappi. Lisäsin hameeseen pienen lenkin, johon sitaisin koristeeksi mustan ja valkoisen satiininauhanpätkän. Valkoiseen nauhaan ompelin pari pitsikangastilkusta leikattua kuviota. Halutessaan tämän helmakoristeen voi helposti poistaa tai vaihtaa toiseen.


Valkoiset paidat ovat "ennakkotietojen" mukaan ensi kesänä kovaa huutoa, joten nämä paidat ovat sitten kovassa käytössä kesälläkin. Paitojen materiaali on oikeasti verhokangasta, kaikki näiden vaatteiden palat ovat peräisin Eurokankaan palakassitarjouksesta. Muutkin materiaalit löytyivät kotoa valmiina, joten ostoksille ei tarvinnut taaskaan lähteä. Tällainen mustavalkoinen projekti on helppo toteuttaa, koska kaappiin jäi vieläkin mustaa ja valkoista odottelemaan seuraavaa projektia.

10 kommenttia:

 1. Ihanat noi paidat! Täälläkin suuunitelmissa jossakin vaiheessa ommella itselle valkoinen paita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Valkoiseen päin se tuleva muoti näyttää olevan kallellaan :)

   Poista
 2. Näyttää kauniille! Täällä on myös suunnitelmissa ommella itselle kesäksi valkoinen pellavapaita, joten kiva tietää, että ollaan muodissa mukana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Näyttää meillä olevan valkoinen paita meilessä aika monella ;)

   Poista
 3. Ajattomia, tyylikkäitä ja kauniita nämä kaikki! Minulla taas on aina kaapissa pulaa mustasta ja valkoisesta kankaasta :D. Onkohan niitä tullut liikaa ommeltua.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä taiturimainen ompelija, kun hyppysissäsi pysyvät näinkin haastavat materiaalit! Tuo Alma on kyllä myös huippu apulainen ja häntä ei näytä talvipakkanen haittaavan :). Pitsisomisteet ovat kauniita ja antavat todellakin rajakohdille pehmeyttä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...