keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Valokuvausta Prahassa


Olen jo aikaisemmin käynyt Prahassa, silloin kuvasin vanhalla APS-kamerallani. Kameraan oli kuitenkin tullut jokin vika, sillä lähes kaikki kuvat olivat todella epäselviä. Syy ei ollut kuvaajassa, sillä tuo kamera oli palvellut minua hyvin jo kymmenen vuoden ajan, joten ikä tuli kameravanhuksella vastaan. Olin ostanut sen käytettynä, joten kameran oikeata ikää voi vain arvailla. Hetki rikkoontumiselle oli vain huono, ja olikin heti selvää, että palaan vielä Prahaan paremman valokuvausonnen kanssa.


Prahan astronominen kello (vuodelta 1409) on yksi Prahan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tasatunnein luukuista tulevat esiin puiset apostolit. Luukkujen sulkeuduttua yllä oleva kukko kiekaisee. Ajan lisäksi kello näyttää vuodenajan, kuukauden, eläiradan merkit, auringon ja kuun aseman. Ne kiertävät tosin maapalloa...


Kings Court hotellin kupoleilla, maalauksilla ja patsailla koristeltu katto kruunasi muutenkin komean rakennuksen.


Olimme ensimmäisellä kerralla Prahassa elokuussa, kun suurin osa Euroopasta oli lomalla. Turisteja oli siis liikkeellä todella paljon. Nyt yritimme välttää suurimmat turisistisesongit ajoittamalla matkamme maaliskuun loppuun. Yllätys oli, että pääsiäisen viettäminen Prahassa on perinne, joten kaupunki oli taas täynnä turisteja. Vanhan kaupungin linnatornin portista turistimassat pyrkivät Kaarlen sillalle.


Rakkauslukoilla täyttyvä koristeellinen kaide, takana näkyy Kaarlen silta patsaineen. Sekä linnatorni että Kaarlen silta ovat 1300- luvun jälkipuoliskolta.


Nikolauksenkirkko patsaineen on 1735 valmistunutta vaikuttavaa barokkityyliä. Aika myöhäinen valmistumisvuosi muuten barokkikirkolle...


Pyhän Vituksen tuomiokirkko on komea ulkoa ja sisältä.


John Lennon seinästä tuli Lennonin murhan jälkeen vapauden symboli. Seinä muuttuu koko ajan uusien graffitien ottaessa tilaa vanhoilta.


Tämä miekkonen roikkui yläilmoissa kadun yllä.


Tynin Mariankirkko on goottilainen kirkko 1300-luvulta. 


Vanhan kaupungin hienoimpia taloja minun mielestäni on tämä maalauksilla koristeltu renesanssitalo.


Ympäri kaupunkia talojen nukissa oli erilaisia patsaita. Tässä vähän karkeantyylinen eläinhahmo.


Tämä nurkkapatsas on sitten sieltä koristeellisemmasta päästä. 


Prahassa on lukematon määrä kauniita parvekkeenkannatelijapatsaita. Nämä "tyypit" kannattelivat Luis Vuittonin -merkkiliikkeen komeata parveketta. 


Ehkä kaupungin kaunein parveke?


Viimeisenä matkapäivänä satoi pari tuntia, joten silloin oli mukava piipahtaa Palladium- ostoskeskuksessa. Kaupat olivat erilaisia kuin meillä, tuttuja olivat ainoastaa H&M ja Lindex. Yllättäen mm. vaatteiden hinnat olivat minusta hiukan kalliimpia kuin Suomessa. Outoa oli myös vartijoiden määrä, jokaisessa liikkeessä näytti olevan vartija koko ajan läsnä. Lisäksi ostoskeskuksessa partioi aseistautuneita poliiseja.

Sellainen reissu tällä kertaa. Sää oli yleensä melko harmaata, vain hetkellisesti taivas sinertyi ja pilvet väistyivät. Välillä satoi jopa räntää. Silti menisin uudellekin valokuvausreissulle Prahaan, mutta turistimassojen välttämiseksi täytyisi varmaan sitten yrittää marraskuussa :)

8 kommenttia:

 1. Tuolla sitä on mahtavia kuvauskohteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on! Paljon jäi vielä kuvattavaa seuraavaan kertaan :)

   Poista
 2. Komeaa, voisin hyvin viihtyä tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Praha on varsin mukava kaupunki, joskin turisteja on tosi paljon :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia, Prahassa riittää varmasti paljon kuvattavaa. Komeita rakennuksia! Minä en ole Prahassa koskaan käynyt, mutta olisi kyllä näidenkin kuvien perusteella mukava piipahtaa. Euroopan isommissa kaupungeissa tuntuu nyt olevan vartijoita ja aseistettuja poliiseja entistä enemmän. Aika ymmärrettävää. Roomassakin oli lähes jokaisessa kadunkulmassa poliiseja. Samaa mies on sanonut muista kaupungeista, missä on viime aikoina työn puolesta käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Kannatta vierilla Prahassakin. Rooma olisi mullakin suunnitelmissa. Onhan se hyvä ja ymmärrettävää että poliiseja on paljon nykyään, näin suomalaisena se on vain ensin hiukan hätkähdyttävää.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...