keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Puolen vuoden vaatelöydöt


Nyt on aika esitellä puolen vuoden vaatelöydöt ajalta 1.7.2015 - 31.12.2015. Nanson oranssi Benita- mekko maksoi Nanson myymälän alennusmyynissä vain  26.95 euroa. Mekon normaalihinta on 89.90. Aikaisemminkin blogissani esiintyneestä asusta löytyy lisätietoja "Pukeudu Nansoon"- päivän postauksesta. 


Nanson verkkokaupan syksyn alennusmyynnistä tilasin mekon, jossa on edessä samanlainen "solmukoriste" kuin Benita- mekossakin. Murrettu vaaleanlila Peony- mekko maksoi 35,90 euroa (norm. 89.90). Kuva on otettu Hotelli Viikinhovissa, jossa kävimme syksyllä syömässä. Kuvassa istun hienolla antiikkisella "valtaistuimella". Valtaistuimia oli kaksi, kuningaskin siis pääsee istumaan ;) Mustat nilkkurit "tyyliä mummo Ankka" löysin muutama vuosi sitten Mantereen kengän konkurssin loppuunmyynnistä 25 eurolla.Myös Paulakukka- mekko löytyi Nanson myymälän syksyn viimeisestä aletangosta. Maximittainen mekko maksoi 60% alennuksessa 48 euroa. Vähän tämä mekko on minulle vieras malliltaan ja vaalealta sävymaailmaltaan. Mekko on siis hiukan yöpaitamainen, joten luulen että se jää kotikäyttöön. Vihreä nahkainen Gil & Gonda- käsilaukku löytyi kymmenisen vuotta sitten Sokokselta 70 eurolla.


Lyhythihainen ja kapealinjainen korallinsävyinen Betty Barkclay- mekko on ihan minun näköiseni. Mekko on tehty jerseynpaloista, tikatut saumat risteilevät joka suuntaan. 99 euron mekko löytyi Jokisen alesta vain 15 eurolla. Mustan kiiltonahkaisen laukun sain palkintona Anttilan arvonnassa vuosia sitten. Laukku oli täynnä kosmetiikkaa, joilla pärjäsin monta vuotta ostamatta mitään uutta! Oranssi-musta kaulakoru on vanha suosikkini, sama 2 euron koru on Benita-mekonkin kanssa käytössä.


Tämän postauksen teko vähän venyi, koska odottelin tätä Mystique- sohvaa saapuvaksi. Tilasin sohvan Ellokselta vanhan antiikkisen pikkupöydän seuraksi. Pöytä on ostettu kymmeniä vuosia sitten kierrätyskeskuksesta, silloin sen hinta oli 10 markkaa. Nykyään osaavat jo kierrätyskeskuksissakin hinnoitella paremmin. Ajattelin, että tämä interiööri sopii valtaistuinten jatkoksi mekkokuvauksiin. Mystique- sohva on kyllä ennemminkin kahdenistuttava pikku penkki, sille jäi hintaa allennuksien jälkeen n. 200 euroa. Väri on tietenkin petrooliin vivahtava.Eri vihreän sävyjä ja mustaa valkoisella pohjalla on tässä italialaisessa Roberto Naldin valekietaisumekossa. Mekon malli on taas juuri oikea. Tämä huippulöytö on myös Jokisen alesta, 239 euron mekko lähti mukaani vain 25 eurolla! Vihreä laukku, jonka esittelin jo "Puolen vuoden asustelöydöt"- postauksessa, sopii näyttävän mekon seuraksi. Koruja tähän asuun onkin jo sitten vaikeampi keksiä, tulee helposti liikaa tapahtumaa yhteen asuun.


Viimeinen uusi mekkoni on myös Nanson verkkokaupasta tilattu. Munakoison sävyinen Utu- mekko maksoi 35.90 euroa (norm. 89.90). Nanson mekkojen hinnat ovat näköjään aika vakioita. Asustin mekon vanhalla Indiskan kaulakorulla ja euron rannerenkaalla. Satiininen toiselta puolelta kirjailtu tummanlila laukku on vanha 5 euron kirpputorilöytö.


Tämän postauksen kauniit korkokengät ovat Minna Parikan sydännauhoilla koristellut Jodiet. Minun piti ostaa ne itselleni 40-vuotislahjaksi, mutta sain ne lopulta hankituksi täytettyäni 45 vuotta. Ne maksoivat alennusmyynnissä 250 euroa, ja ne ovat joka sentin arvoiset. Näillä kengillä seisoo koko päivän ja kävelee vaikka kuuhun.
Vanhaa, uutta, kallista ja halpaa samaan asuun, se on pukeutumisneuvojan kultainen sääntö.

Puolen vuoden vaateostokset koostuivat siis vain mekoista. Miksi sitten noin monta Nansoa? Jotkut teistä jo varmaan tietävätkin, että Nanso lopettaa vaatteiden valmistuksen Suomessa. Kymmeniä vuosia alalla työskennelleenä tiedän, että laatu tulee laskemaan tuotannon siirron seurauksena. Nämä mekot on 100% kotimaista työtä, joten ne kestävät kokemukseni mukaan kauan. Satsasin myös muissa ostoksissani tällä kertaa hyvään laatuun. Pienituloisen kannattaa hankkia laman aikana laatutuotteita, silloin niitä saa edullisesti, kuten tämänkin postauksen hinnoista voi päätellä. Hankin siis puolessa vuodessa kuusi laadukasta mekkoa n.186 eurolla.

Nyt on sitten koko vuoden 2015 yhteenvedon aika:
Puolen vuoden asustelöydöt ajalta 1.1 - 28.6.2015 yhteensä 38.60 euroa
Puolen vuoden asustelöydöt ajalta 1.7 - 31.12.2015  yhteensä 254 euroa 
Puolen vuoden vaatelöydöt ajalta 1.1 - 28.6.2015 yhteensä 96.90 euroa
Puolen vuoden vaatelöydöt ajalta 1.7 - 31.12.2015 yhteensä 186.75 euroa

Yhteensä siis vuonna 2015 hassasin rahaa vaatteisiin ja asusteisiin yhteensä 576 euroa. 
Vuonna 2014 rahaa kului 654 euroa, eli linjassa ollaan.
PS. Muutama ihminen on ihmetellyt sitä, että muistan hankintojeni hinnan. Tämä johtuu siitä, että harkitsen hankintojani yleensä tarkkaan, jolloin ne jäävät hyvin mieleen. Pidän myös tilikirjaa,  joten ostoksen hinnan voi tarvittaessa myös tarkistaa. Hyvästä muististakaan ei ole tässä asiassa haittaa ;)

6 kommenttia:

 1. Kauniita mekkoja. Ja nuo kengät on kyllä todella ihanant!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita mekkoja! Voi kumpa itsekkin löytäisin mekkoja ja osaisin käyttää niitä. Täytyy alkaa harjoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin pitkään farkkutyttö, mutta jossain vaihessa huomasin, että mekot pukevat mua paremmin kuin housut ;)

   Poista
 3. Mitä upeita löytöjä ja olet kyllä sellainen upea mekkotyttö <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...