maanantai 9. tammikuuta 2017

Totuuden temppeli


Ajelimme lavataksilla kohti Nakluan aluetta Pattayalla määränpäänä Sanctuary of Truth eli Totuuden temppeli. Ajettiin sitten reilusti ohi, päätepysäkille saakka. Kävelimme rantaan vain nähdäksemme, että tumma terävä torni edellisen niemen kärjessä valkoisten rakennusten keskellä olisi se oikea paikka... No, ei se mitään. Lähdimme kävelemään takaisin päin ja huomasimme olevamme alueella, jossa ei turisteja juuri näy. Kylttejäkään ei ollut enää englanniksi, poikkeuksena pelipaikan ikkuna, josta oli pakko napata kuva meidän it-velholle :)  Kävelyreitti temppelille päin oli hauska, joskus on hyvä vähän eksyä.


Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Wang Boran, Prasat Mai, Sanctuary of Truth. Tämä Totuuden temppeli on rikkaan thaimaalaisen filantroopin Lek Viriyaphan lempilapsi. Temppeliä alettiin rakentaa vuonna 1981 ja rakennusprojektin arvioidaan olevan valmis vuonna 2025. Korkeutta rakennuksella on n. 105 metriä.


Kokonaan tiikkipuusta rakennettu temppeli on ainutlaatuinen. Kun ensimmäisen kerran näkee sen sukeltavan esiin puiden lomasta näköalapaikalla, näyttää siltä kuin se olisi trikkikuva maisemassa. Tämä vaikutelma näkyy myös alla olevassa kuvassa, eikö vain?

 

Rakennus on peitetty kokonaan veistoksilla niin ulkoa kuin sisältäkin.


Näkymä ikkunasta läheiseen siipeen.Temppelistä löytyy tietenkin myös juuri menehtyneen ja kansalaisten rakastaman kuninkaan kuva.Kerrotaan, että temppelin rakennuttaja Lek Viriyaphan olisi saanut inspiraationsa tähän temppeliin vierailtuaan naapurimaassa Kambodzassa muinaisessa Ankorin kaupungissa. Ainakin temppelissä on runsaasti nähtävissä khmeriläisen arkkitehtuurin piirteitä niin veistoksissa kuin torneissakin. Ankorin tyyliin temppelissä on sulassa sovussa eri uskontojen, kuten buddhalaisuuden ja hindulaisuuden piirteitä. Tämä paikka tarjoaakin sopivasti pohjustusta seuraavalle toivematkalleni Ankorin muinaiseen kaupunkiin Kambodzassa, jota myös maailman kahdeksanneksi ihmeeksi nimitetään.


Temppelin lähellä olevan katoksen alla kaiverretaan temppeliin lisää veistoksia lattialla istuen. Todella taitavia käsityöläisiä! 


Antoisan vierailun jälkeen lähdimme kävelemään takaisin päätielle lavataksiin hypätäksemme. Matkalla siippa poikkesi hiustenleikkuuseen ja parranajoon melko vaatimattoman näköiseen parturiliikkeeseen. Nappasin kuvan, kun parturi kävi vaihtamassa rahaa naapuriliikkeessä. Parturi teki hyvää jälkeä ja palveluun kuului kaikki pesusta, föönauksesta, talkista päähierontaan asti.  


4 kommenttia:

  1. Arkkitehtuurista taidetta on ihana katsella,sillä tuskin itse tuonne koskaan olen menossa, joten kiva näinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojatuolimatkat ovat kanssa kivoja, harrastan niitä myös :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...