tiistai 18. maaliskuuta 2014

Alelöytöjä ja kenkähuoltoa

Löysin taas Tullin kengän poistomyynnistä itselleni ruskeat nahkasaapikkaat. Näin kävi myös viime vuonna samaan aikaan. Molemmilla kerroilla osuin paikalle sattumalta ohikulkumatkalla. Poistomyynti kestää vain pari päivää, joten minulla oli tuuria. Poisto- ja alennusmyynneissä hyödyn pienistä nro 36 jaloistani, sillä myynnissä on yleensä paljon pieniä kokoja. Eihän ne enää varsinkaan nuorille mahdu, jotka kasvavat aina vaan isommiksi ja "isokenkäisemmiksi". Näissä solkisaapikkaissa on nappanahkainen teräosa ja mokkaiset varret. Hinta oli 30 euroa. Kengissä nahka on aina nahkaa, joten aidot nahkakengät kannattaa ostaa, kun edullisesti saa.


Viime vuonna samasta poistomyynnistä ostin nämä "antiikkinahkaiset" hiukan pidempivartiset nahkasaapikkaat 40 eurolla. Molemmat saapikkaat on valmistettu Brasiliassa.


Ennen käyttöönottoa ja aina tarvittaessa kengät kannattaa suojata. Nahkakengille käy perinteinen lankkaus ja kiillotus esim. vanhalla villasukalla. Erilaiset suojasprayt ovat helppoja, ja sopivat kaikenlaisille ja värisille materiaaleille. Suihkuta suoja-aine aina ulkona, älä hengitä sitä keuhkoihin. Puhdista ja suojaa kengät myös ennen kuin varastoit ne seuraavaa talvea odottamaan. Laita esim. sanomalehteä kengänvarsiin ja säilytä ne väljästi. Huom! Suojaspraytä kannattaa käyttää myös laukkujen ja nahkatakkien suojaamiseen.

2 kommenttia:

  1. Melkoisen hyviä löytöjä olet tehnyt. Itse olen yrittänyt bongailla nahkasaappaita alesta, mut ainoat mitkä olen löytänyt maksaa alessakin $150, joten saa jäädä kauppaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, tämä oli ihan tuuria kahtena talvena peräkkäin! Nyt voikin sitten mennä 10 vuotta ettei tule uusia vastaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...