maanantai 31. maaliskuuta 2014

Viikon sanonta

  "Keveys ja ilo eivät ole sama asia kuin pinnallisuus."


Älyn ja syvällisyyden merkkinä suomalaiset pitävät usein vakavuutta, nauruttomuutta, ironiaa ja sarkasmia. Pinnallisuuden leiman saa helposti olemalla iloinen ja innostunut. Hauskaa älykkö voi pitää ainoastaan kännissä. Mieluiten kaatokännissä, mikä on hauskaa vain känniselle itselleen. Tähän sopii myös toinen suomalainen sanonta: "Ilo ilman viinaa on teeskentelyä." 

Sama pätee myös pukeutumis- ja tyyliasioihin. Jos kiinnität huomiota pukeutumiseen ja hankit vaatteita, kenkiä tai laukkuja, olet pinnallinen. "Rumat sitä vaatteilla koreilee", sarkastisesti sanotaan. Vaatteista nauttiminen on naisten hömppää. Kumma kyllä miesten harrastukset, kuten kalastus, autot , moottoripyörät tai golf eivät ole miesten hömppää. Ne ovat vakavia harrastuksia, ja miehet eivät sorru pinnallisuuteen. 

Jos kerran pitää pukeutua, niin kannattaa pukeutua hyvin. Muoti- ja vaatetusala näkyy päällepäin keveänä, iloisena ja kuplivana. Mutta näkyvä osa on vain lopputulos. Vaatetusalalla toimiminen on vaikeata. Pukeutumisneuvonta, vaatteiden suunnittelu ja valmistus ovat tietoa, taitoa ja lahjakkuutta vaativia alueita. Kyseessä on sentään vakava globaali multimiljardibisnes.

Jos pukeutuminen on pinnallista, siihen ei tarvita tietoa eikä taitoa, saati sitten lahjakkuutta. Kaikki nyt vaatteet osaavat päälleen pukea. Tosiasiassa ensivaikutelmasta 65% syntyy ulkoisesta olemuksesta, 30% äänen käytöstä ja 5% sanojen sisällöstä. Pelkällä sanan säilällä ei siis ainakaan työpaikkahaastatteluissa pääse loistamaan.

Fiksun kannattakin siis vähän opiskella pukeutumisasioita. Harva on pukeutumisessa visuaalisesti niin lahjakas, että pärjää kiitettävästi pelkästään peiliin katsomalla. Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa. Kun tieto- ja taitopuoli on halussa, voi pukeutumisen parissa saada elämäänsä paljon keveyttä ja iloa tuskaisten sovituskoppikokemuksien sijaan.

Tälle postaukselle sopisi paremmin otsikoksi "Viikon sanonnat", niin monta sanontaa tähän tuli ympättyä. Iloista ja kevyttä viikkoa teille kaikille! Kesä tulee ja on aika vilkaista vaatekaappiin "sillä silmällä"....

Itse aion kaivella kaapista seuraavaan palaprojektiin iloisia kankaanpaloja ensi kesän keveitä luomuksia varten! Eksoottiset kukkakuvat olen ottanut Thaimaassa. 
1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...