keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Talvitakit

Vaikka nyt sää näyttää keväisen lämpimältä ja aurinkoiselta, niin takatalven on ennustettu saapuvan jo parin päivän päästä. Suomen sää on vaihteleva, ja takkeja pitäisi löytyä kaapista sen mukaisesti. Suurimman osan vuodesta kuljemme erilaisiin takkeihin verhoutuneena. Takkien toimivuuteen ja ulkonäköön kannattaa siis satsata. Talvitakkeja olisi hyvä omistaa eri paksuisia, pituisia ja eri käyttötarkoituksiin. Oma tarve kannattaa kartoittaa tarkkaan, jotta takeilla olisi mahdollisimman hyvä käyttöarvo. Ostoksilla kannattaa pitää mielessä omat värit ja tyyli. Mieti minkälaisiin kenkiin ja muihin asusteisiin takkisi yhdistät. Sopivaa takkia kannattaa metsästää alennusmyynneistä ajoissa, niin ei tarvitse hankkia sitä kiireessä ja kalliilla silloin kun viima jo nuolee kylkiluita. Muista, että hyvällä hoidolla ja säilytyksellä monet takit ovat todella pitkäikäisiä. Nyt esittelen joitakin talvitakkeja, joille saattaa siis tulla käyttöä vielä ennen "oikeaa" kevättä. Kuvat on otettu joitakin viikkoja sitten, kun vielä oli vähän lunta.


Tämä luonnonvalkoinen H&M villakangastakki on ostettu muistaakseni 2007 tai 2008 alesta hintaan 85 euroa. Ikää takilla on siis jo kuutisen vuotta. Arka väri rajoittaa käyttöä hiukan, mutta tuhrut (joita nytkin näyttää helmassa olevan) onneksi ovat tähän asti lähteneet pois helposti. Materiaali on pysynyt yllättävän hyvänä, ei ole juuri nyppyyntynyt. Takki oli pari vuotta ensin ns. "juhlatakki" , mutta on ollut jo vuosia ihan arkikäytössä.
Tamariksen mustat nahkasaapikkaat ovat lähes yhtä vanhat kuin takki, 119 euroa alennussetelillä. Mustat nahkahansikkaat alesta 6 euroa. Mustat pillifarkut löytyivät kolmisen vuotta sitten Seppälän alesta 15 euron hintaan. Villainen tuubihuivi on itse tehty hukkapalasta, jonka sain ilmaiseksi.

Alla oleva tekomokkainen "paimentolaistyylinen" takki on ostettu joskus vuonna 2000 Seppälän aletangosta. Hinta oli jotain 40 markkaa, eli oli tosi halpa. Takki oli tässä välillä pari vuotta lainassa ja palautui taas minulle. Vaihdoin siihen kiinnityksen, koska osa turkishakasista oli irronnut. "Duffelikiinnittimet" maksoivat 20 senttiä kappale tarvikeliikkeen loppuunmyynnissä. Tämä takki on todella lämmin, ja siinä on tekoturkisvuori. Ruskeat nahkasaapikkaat tekoturkisvuorilla Tullin kengän alesta 75 euroa, ostettu edellistalvena. Kaulahuivi H&M ale 6 euroa.


         Lähikuvassa paimentolaistakin uudet kiinnittimet.


Lisää talvitakkeja myöhemmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...